maandag 22 december 2008

Rieu: files voor de toiletten



De Berenkuil dacht altijd dat de Limburgse stehgeiger Andre Rieu een absolute perfectionist was. Maar vrijdag, tijdens zijn eerste kertsconcert in Gelredome, ging er toch van alles mis.

Om te beginnen was er op enig moment tussen orkest en baas onduidelijkheid over welk nummer er nu precies gespeeld moest worden. Kan gebeuren, onder de spanning van de eerste avond. De taferelen rond de pauze waren echter ronduit amateuristisch.

Gelredome zat barstensvol bejaarden, en die moesten in de pauze allemaal naar het toilet. Rond de wc's speelden zich dan ook chaotische taferelen af, als de plassers al niet stokstijf in de file stonden. Hoe dan ook: na een klein kwartiertje pauze klonk de gong al ten teken van het feit dat Rieu en zijn grappige muzikanten op het punt stonden het podium weer te betreden. Op dat moment was pakweg 3 procent van alle toiletgangers daadwerkelijk aan de beurt geweest. Op het moment dat Rieu inderdaad terugkeerde was dat aantal al wel opgelopen tot 7 procent, maar hadden nog altijd heel veel mensen hun hoognodige behoefte niet kunnen doen.

Rieu weigerde voor te veel lege stoelen op te treden en begon dus maar een beetje met het publiek te wauwelen. Een zeer slordige regiefout.