vrijdag 3 april 2009

Traumaheli bij schoolvoetbal!


Opwinding! Onrust! Landt daar een traumaheli op het veld van rugbyclub The Pigs op het sportpark aan de Drielsedijk in Arnhem-Zuid?
Op de belendende velden van voetbalclub AZ2000 zijn honderden mensen doende de eerste voorronde van het schoolvoetbaltoernooi af te werken.
Ouders denken al terug aan 2008, toen het op allerlei fronten fout ging. Een finalist hoorde een week na kwalificatie dat de finale een droom zou blijven en dat nieuws bracht nog meer onvrede aan het licht.
Ook dit jaar ging er weer veel mis, met scheidsrechters die niet van buitenspel weten en zich de uitslag van de wedstrijd niet meer herinneren. Maar een traumaheli? Is het al zo erg met het schoolvoetbal? Nee. Toegesnelde nieuwsgierigen constatereen weliswaar dat de heli geel is, maar ook dat het slechts gaat om toeristische rondvluchten.
Foto: Marco Bouman/De Gelderlander

donderdag 2 april 2009

Jakhals

Jakhals Erik Dijkstra heeft blijkbaar fans in Arnhem. De recalcitrante reporter van De wereld draait door werd dinsdag verwijderd bij de Afghanistan-top in Den Haag (zie bovenstaande video).
De dag erna deed een opstandige deelnemer aan het open planproces over Stadsblokken-Meinerswijk er alles aan om ook te worden weggestuurd. Nadat hij een aantal malen de discussie luidruchtig had onderbroken, klonk het: "Ik wil eruit gezet worden! Wie zet mij eruit?!"
De rol van martelaar was hém niet gegund. Hij mocht blijven. Na een ernstig gesprek met een beveiligingsmedewerker. Dat dan weer wel.

Overblijfselen

Waar het heen gaat met Stadsblokken en Meinerswijk? Niemand weet het nog. Er ligt een plan zonder status van grondeigenaar en projectont- wikkelaar Phanos, en in het gemeen- telijke open planproces liggen drie scenario's.
Woensdag kon daarop worden gereageerd. De groenste en ruigste had (niet verwonderlijk) de voorkeur. De Stadstuinen (zie illustratie), met een lint van openbaar toegankelijke ommuurde tuinen op met name Stadsblokken, riep gemengde gevoelens op.
Een van de aanwezigen kreeg spontaan associaties met de Floriade die op Stadsblokken zou worden gehouden, maar die niet doorging. "Het is alsof je wel de overblijfselen hebt, maar niet het feestje."

maandag 30 maart 2009

Vrede


Gerrie Elfrink (SP) en Bernard Tilman (VVD) kunnen weer door één deur. De twee raadsleden hadden in de wandelgangen van het Arnhemse stadhuis woorden over de manier waarop Elfrink de commissie Stadsprojecten voorzit.
Elfrink: „Bernard heeft zijn excuses gemaakt. Daarmee is voor mij de kous af.” Tilman: „Ik heb mijn woorden ingetrokken.” Ware er geen rookverbod, dan zouden ze de vredespijp roken.

Toffe Tina, pijnlijke pizza

Het optreden van Tina Turner van zondag was tof, maar het etentje vooraf in de Arnhemse binnenstad liep hopeloos in het honderd. Jammer, want we waren om half zes ’s middags in het restaurant. Dan verwacht je toch rond zeven uur voldaan de deur uit te kunnen gaan.
Zeker wanneer er, zoals in dit geval bij restaurant Da Zilli, een ‘concertmenu’ wordt geserveerd bestaande uit twee voorgerechten, twee pasta’s, twee hoofdgerechten en twee toetjes. Dan denk je: oké, deze mensen zijn erop voorbereid.
Pijnlijk is het dat er simpelweg te weinig personeel was ingehuurd. De serveersters en de koks deden hun best, maar verloren het overzicht. Pas toen eigenaar David Zilli zelf om kwart voor zeven in de keuken op de eerste verdieping verscheen, stonden de voorgerechten in een wip op tafel.
Toen was het leed al geleden. Zeker acht mensen waren opgestapt. Een fastfood-pizzapunt stilde uiteindelijk de trek. Tina was duidelijk een rivier te diep en een berg te hoog voor Zilli.
Foto: Andreas ter Laak/Mojo Concerts