vrijdag 19 juni 2009

Giroblauw

De Postbank- leeuw is nu alweer een tijdje verkleurd van blauw naar ING-oranje, maar op het Postbankkantoor (in de volksmond ook wel bekend als 'de giro') aan de Velperweg zijn alleen de bordjes verhangen. De raampartijen van de betonnen kolos zijn nog altijd giroblauw. Maar dat gaat veranderen, zeggen ze bij ING.
Bij de eerstvolgende schilderbeurt gaan de potten oranje open. Als ING slim is, huurt de bank de schilder in vóór het WK voetbal in Zuid-Afrika, volgend jaar.

donderdag 18 juni 2009

Specs appeal

Fotomodel Kassandra Schreuder, zelf ooit runner-up in het televisie- programma Holland's Next Topmodel gaat vrijdag voor brillenwinkel Specsavers in Arnhem op zoek naar mensen die hun bril met allure dragen. Schreuder, die zelf een bril draagt en al haar naam leende aan een complete brillenlijn, moet in haar rol van street caster (jawel) kandidaten werven voor de verkiezing Brillendrager van het Jaar.
En waar gaat het dan volgens Specsavers om, bij het dragen van een bril? Om specs appeal.
Juist ja.

Foto: Photo Republic

dinsdag 16 juni 2009

GEL*L

Eenmaal weer afgekoeld omschreef wethouder Willem Hoeffnagel zijn eerdere uitbarsting maandagavond als een onparlementaire uitdrukking.
Dat klonk toch al een stuk diplomatieker dan het woord 'gelul' dat hij in de discussie over het Vitesse-dossier SP'er Gerrie Elfrink toevoegde.

Elfrink aanvaarde de excuses van Hoeffnagel. Vroeger zou het voorval uit de notulen zijn geschrapt en was het nooit gebeurd.
Maar... tegenwoordig zijn er videoregistraties van de Politieke Maandagen en kan iedereen het nog eens fijntjes beluisteren en bekijken.
Om te voorkomen dat Arnhem censuur toepast, hebben wij van de Derenkuil het gewraakte moment toch maar even gedownload.

maandag 15 juni 2009

Liefde

Ze hielden hun hart vast, de organisatoren van de EO-jongerendag in de Arnhemse GelreDome, toen radio-dj Ruud de Wild zomaar de uitnodiging aannam om eens te komen kijken op het religieuze feest voor 33.000 zielen.
Want Ruud kondigde aan een ludieke actie te zullen uitvoeren. Of hij het niet té wild wilde maken, schijnen ze nog gevraagd te hebben. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Ruud huurde een vliegtuigje met een spandoek. Een van de thema's van de dag was immers 'vliegen met Jezus'.
Eigenlijk wel lief van Ruud.