vrijdag 29 januari 2010

Sportief

Phanos heeft hevig onder vuur gelegen tijdens het participatie- proces over Stadsblokken en Meinerswijk, waar de project- ontwikkelaar grootgrondbe- zitter is.
Met name vanuit de stichting Waterband klonk regelmatig kritiek.
En al is de ontwikkelaar allerminst gelukkig met de groene uitkomst van het open planproces, sportief zijn ze in Houten wel.
Want toen Waterband zichzelf tijdens een feestelijke bijeenkomst ophief, zorgde Phanos voor de taart.

En niet omdat de ontwikkelaar blij is dat Waterband het veld ruimt, denkt oud-voorzitter Jan Vierdag. „Wij hebben altijd een eerlijke en open relatie met Phanos gehad en hebben de taart positief opgevat.”
Stond er ook nog wat op? „Ja, een vredesduif en de tekst ‘piece of cake’.”
Zie ook: Vredescake

dinsdag 26 januari 2010

Voetbalplaatjes (1)

Nederland staat weer aan de vooravond van een gekte. Albert Heijn is met een opvolger gekomen van de megasuccesvolle voetbalplaatjesactie. Maandag was het bijbehorende album voor het eerst verkrijgbaar en een snelle eerste blik leert dat de makers hun gevoel voor humor opnieuw niet hebben kunnen onderdrukken.
Bij de eerste actie ontstond iets van een relletje (altijd fijn, die free publicity) over de kakkerlak die bij Feyenoord op de pagina's opdook. In Amsterdam hebben ze zich een kriek gelachen over de poets die de Rotterdammers werd gebakken.
Het nieuwe album staat ook weer bol van de vondsten. Zo is de kleedkamerstoel van Vitesse-trainer Theo Bos in GelreDome bezaaid met herfstbladeren. What's in a name?
En wat te denken van de broekriem die losjes over de leuning gedrapeerd ligt? Moet volgens Albert Heijn de zweep erover bij de selectie van Vitesse, zoals veel van de Arnhemse supporters vinden? Of zouden de samenstellers van het album bedoelen dat de club de broekriem moet aanhalen?

Voetbalplaatjes (2)

Met het grapje over Bos (bos) waren de makers van het voetbalplaatjesalbum van de Zaanse grootgrutter nog niet uitgegrapt over Vitesse. De club zal blij zijn dat nergens een zogenaamd gestolen onderbroek opduikt, maar toch is er nog een steek onder water. Ze zullen bij Albert Heijn even sip gekeken hebben toen Jhonny van Beukering met zijn transfer van NEC naar De Graafschap de ere- voor de eerste divisie verruilde. Want Jhonny van de Burger King was natuurlijk een makkelijk slachtoffer. In Nicky Hofs hebben de samenstellers van het album een vervanger gevonden. Hofs, die natuurlijk niet bepaald een lichtvoetige indruk maakt, heeft een dikke cheeseburger op zijn kastje liggen. Waarschijnlijk was-ie nog warm toen de fotograaf afdrukte. McDonald's is tenslotte gevestigd op kruipafstand van GelreDome.

Kijk uit!

Een paar honderd Gelderse ondernemers zijn de dupe geworden van het faillissement van de stichting ‘Kijk Uit! Kinderen’.
Tienduizenden euro’s telden zij neer voor meer veiligheid bij basisscholen, maar in de praktijk kwam daar nauwelijks iets van terecht.

Wie de nog altijd in de lucht zijnde site van de stichting bekijkt moet toegeven dat de donateurs toch wel enigszins gewaarschuwd werden voor mogelijke fraude.
De site is namelijk gelardeerd met misterieuze kreten als ‘Kijk uit! Ook U!’ en ‘Kijk Uit!... Het zal u verbazen!’