vrijdag 10 april 2009

Domme kuikentjes


Hoe komt u in de De Berenkuil? Tja, da's natuurlijk op internet altijd de vraag. Gelukkig zijn er websites die alle mogelijke statistieken over websites bijhouden.
Het merendeel van onze bezoekers vindt zijn weg via de website van De Gelderlander. Ook via Youtube komen nog wel wat bezoekers hier terecht. En een deel raakt via Google op deze pagina verzeild.
Maar waar zochten die dan naar? Ook daar geeft onze digitale statisticus antwoord op. Meestal zijn het zoekvragen met Arnhemse onderwerpen. Toch zitten er ook onverwachte resultaten tussen. Wie had verwacht met de zoekvraag 'buitenspelregel schoolvoetbal' bij ons terecht te komen? Of wat te denken van 'grappige tikken'.

De meeste opmerkelijke willen we u niet onthouden. Of het iets over ons zegt of over de naderende paasdagen. Een dezer dagen zocht een internetter naar 'foto's van domme kuikentjes'. En waar kom je dan terecht? Natuurlijk: in de Berenkuil.

donderdag 9 april 2009

Wapenfeiten


Arnhem brengt het stadswapen in stelling om de beroerde geluidskwaliteit van de raadszaal wat op te poetsen. Aan het plafond van de vergaderzaal wordt een laag schuimrubber gehangen om de zogenoemde 'flutterecho' te killen. Om de auditieve schaamlap toch nog wat cachet te geven, wordt er het stadswapen uitgesneden.

Rijst natuurlijk de vraag: hoe zag dat wapen er ook al weer uit? Enig zoekwerk leverde het antwoord op, maar ook een merkwaardige toevalligheid. Hierboven staan twee stadswapens afgebeeld.

De prijsvraag van vandaag: welk van de twee is het Arnhemse wapen, het bovenste of het onderste? En vraag twee: van welke stad is het andere wapen? Inzendingen in de reacties hieronder.
De winnaar krijgt een geheel verzorgde lunch samen met, en op kosten van, de Berenkuil-redactie.

dinsdag 7 april 2009

Meedoen is belangrijker dan winnen



De Arnhemse bordeelbaas Rudy Kousbroek worstelt en dart niet onverdienstelijk. Maar tijdens het dinsdag gehouden Open Arnhems Dartkampioenschap in café De Schoof in Arnhem kostte het hem moeite een hoge score te behalen. Maar daar maalde hij niet. Tijdens dit kampioenschap waarop vele prachtige prijzen te winnen zijn, ook voor de verliezers, is meedoen nog steeds belangrijker dan winnen.