vrijdag 6 november 2009

Meelij

Twee jaar lang was Arnhem de Beste Binnenstad. Maar Menko Melanda heeft geen idee waarom.
De Betuwenaar werkte ooit in Arnhem en wilde er donderdag weer eens shoppen. Komend vanaf de Apeldoornseweg verbaasde hij zich de tegenoverliggende parkeergarage niet in te kunnen. Daarom maar rechtsaf en bij het Willemsplein de U-bocht genomen om via de Jansbinnensingel de garage in te kunnen. Niet dus.
In de Looierstraat ontdekte hij dat alle parkeerplaatsen verdwenen waren en dat op het Gele Rijdersplein alleen nog plaatsen voor vergunninghouders zijn. Dan maar naar de Musis-garage. Helaas, geen ingang meer bij V&D.
Teleurgesteld verliet Menko Melando Arnhem weer aan de zuidkant. Op de Rijnbrug verzuchtend: ‘Arme middenstand’.
Foto: Marco Bouman/De Gelderlander

donderdag 5 november 2009

Geel-zwart (1)

Zodra het carnaval begint heet Nijmegen Knotsenburg. En zodra de naamsbordjes waren vervangen veranderden de stadskleuren vier dagen lang in geel-zwart (foto), de kleuren van Knotsenburg.
Aan die situatie komt een einde. Carnavalisten in Nijmegen ergerden zich in toenemende mate aan de Knotsenburgse kleurencombinatie die in de Waalstad vooral worden geassocieerd met de Arnhemse voetbalclub Vitesse.
Vooral jonge carnavalisten ergerden zich de laatste jaren 'rood, groen en zwart' aan het geel-zwart van de 'vijand' dat tijdens het feest overal opdook. Mede daardoor kwam de merchandising van Nijmeegse carnavalsartikelen ook nauwelijks van de grond.
Vanaf komend weekeinde schakelt het Nijmeegse carnaval over naar het rood-zwart, de oude stadskleuren.

Foto: Chris Hol
Zie ook: Geelzwart (2)

dinsdag 3 november 2009

Zevenmijlspump

Zeer groot nieuws bereikte ons deze week via de e-mail. Op de beurs Arnhem Exclusief, die in Musis Sacrum werd gehouden, is een dief er vandoor gegaan met een erg opmerkelijke buit.
Miss Jones mist sinds de beurs de eye-catcher die normaal gesproken voor de deur van de schoenenzaak aan de Bakkerstraat staat: een knalrode pump, maatje 268. Het apparaat meet 2,5 bij ruim 1,6 meter! Niet een object wat je zo even in je binnenzak stopt.
De oversized damesschoen is speciaal voor Miss Jones gemaakt. Er is er maar één van. Daarom is de eigenaar boos en verdrietig en heeft hij er veel voor over om zijn eigendom weer terug te krijgen. Daarom looft hij een beloning uit van vijfhonderd euro voor diegene die de tip geeft waardoor de schoen weer bij zijn rechtmatige eigenaar belandt. Als daarbij de dader wordt opgepakt, dan verdubbelt Miss Jones de beloning tot duizend euro.
Dit moet genoeg zijn voor het ontketenen van een klopjacht op de reuzenschoenendief lijkt ons zo. Even recapituleren: er is een reuzenschoen uit het centrum van Arnhem gestolen. De dader is er onopgemerkt met de buit vandoor gegaan. In datzelfde Arnhemse centrum werd ten tijde van de diefstal het sprookjesfestival gehouden.
Het lijkt ons duidelijk: wie komt ongezien binnen en verdwijnt als de gesmeerde bliksem met een enorme schoen? Ons inziens kunnen de premiejagers zich richten op het volgende signalement: een jongetje, 312 jaar oud, dat vreemd genoeg zo groot is als een duim. En, niet te missen: hij rent op zeker één zevenmijlspump.
Foto: Miss Jones

maandag 2 november 2009

'Malle Eppie'

Jean Paul Gebben (foto) is sinds twee jaar burgemeester van Renkum. Hij volgde in oktober 2007 Eppie Klein op, die ruim negen maanden waarnemend burgemeester was. Woensdagavond tijdens de gemeenteraads- vergadering moest Gebben een rapport en de daaruit voortvloeiende maatregelen verdedigen. Hij wond zich nogal op over de aantijgingen van raadsleden, die de voorgestelde maatregelen te mager vonden. ‘Ik ben toch Malle Eppie niet!’, riep hij in het vuur van zijn betoog. Waarop een daverend gelach de raadszaal vulde. ‘Is dit een Freudiaanse verspreking?’, vroeg een van de raadsleden. Waarop Gebben zich met een rood hoofd realiseerde wat hij zojuist gezegd had. ‘Ik bedoel natuurlijk Gekke Gerritje’, zei hij.