donderdag 31 december 2009

Vuurwerk

Bij project- ontwikkelaar Synchroon in Utrecht zijn ze niet kapot te krijgen. Dit voorjaar moest vanwege de economische recessie de start van de bouw van het Bartokkwar- tier in het centrum van Arnhem (tegenwoordig BK40 genoemd) plots worden stilgelegd.
Daar was wethouder Roeland Kreeft not amused over, en hij kreeg het voor elkaar dat Synchroon in ieder geval zou beginnen met het opknappen van de voormalige Dansacademie in de Weverstraat, parel in de kroon van het plan.
En net toen de aannemer eind november was begonnen, ging de fik erin. Twee monumentale gebouwen werden door de brand getroffen. Inmiddels worden ze scherp in de gaten gehouden en is Synchroon de klap al weer te boven, getuige de nieuwjaarskaart van de ontwikkelaar die de redactie van De Berenkuil dezer dagen ontving: 'Wij hebben ons vuurwerk al gehad'.

Ook leuk (5)

De grens van 2009 en 2010 is onderwerp van veel gekwetter op twitter. Waar je nieuwjaar viert, en wel of niet met oliebollen of in de sneeuw, lijkt voor velen de belangrijkste beslissing van het oude jaar. @channnnieh weet het nog niet: ‘maar apeldoorn is geen drol aan dus dan maar arnhem?’, twittert ‘wereldmeisje’ Chan.
Voor wie rond de jaarwisseling nog een kwartiertje heeft stuk te slaan: op de
site van deze krant is het nog tot het middaguur van vrijdag 8 januari mogelijk om de Arnhemse Nieuwsquiz 2009 in te vullen. Met welke woorden werden de Drenten (foto) die in 2008 aan de haal gingen met Paulus de Boskabouter ook al weer onthaald toen ze het beeld op 2 januari terugbrachten?
Ondertussen heeft D66-fractieleider Jan de Wit op twitter het magische aantal van 66 volgers bereikt. Waarom is een raadsel, maar De Wit heeft wat met 66. Eerder deze week constateerde hij verheugd dat er nog slechts 66 dagen te gaan waren tot de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart.
Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

woensdag 30 december 2009

Ook leuk (4)

Het nieuwe jaar begint voor de Arnhemse DJ Sidney Samson negen uur eerder dan voor zijn familie op de Rijnoevers. Sidney zit in Sydney namelijk. Sydney, Australiƫ.
Oudejaarsavond draait hij in de Ivy en de eerste dag van 2010 staat Sidney in de Mean Fiddler.
Samson, die dit jaar een megahit scoorde met de track Riverside, twittert vol verbazing dat hij na een vlucht van twintig uur op het vliegveld van Sydney ontdekte dat hij in het vliegtuig had gezeten met Don Pepijn Schipper uit Coevorden, beter bekend als DJ Don Diablo (foto, met rechts Sidney Samson).
Ook al op twitter: zangeres Ilse DeLange, woonachtig in Arnhem-Zuid. Ze heeft een geheel eigen manier gevonden om te voorkomen dat ze deze jaarwisseling te veel oliebollen eet.
DeLange heeft gewoon in Ziekenhuis Rijnstate haar verstandskiezen laten trekken.
En, o wonder, wat gebeurt er? ‘Lag ik in die stoel, terwijl ze m’n kiezen eruit aan het trekken waren.... Miracle op de radio!!! Tssss :-)’.
Van het vervolg worden 13.863 volgers van de zangeres ook op de hoogte gehouden: 'hahaha, ja die pijnstillers hakken erin! :-) Hamster-effect behoorlijk achterweg gebleven trouwens....'
Foto: Sidney Samson

dinsdag 29 december 2009

Ook leuk (3)

Zo stil als het deze vakantiedagen is op het door het winterweer gehavende wegdek, zo kalm is het ook op de digitale snelweg. De discussie over de kersttoespraak van de vorstin is alweer verstomd, velen koesteren zich in vrije dagen en hebben nog altijd geen genoeg van ‘shoppen in Arnhem’. Een enkeling twittert mismoedig weer op weg te zijn naar het werk. En verdomd, de treinen rijden weer! Politici en mensen met een politieke ambitie gebruiken het kerstreces om warm te lopen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart volgend jaar. ‘Over 66 dagen zijn de verkiezingen.......’, twittert D66-fractieleider @JanDeWit aan zijn 64 volgelingen. D66 mag het dan crescendo doen in de peilingen, op het web heeft De Wit nog een wereld te winnen. Luc de Krosse (van Trots op Nederland in Arnhem) betoogt via allerlei digitale podia dat van D66 en de rest van de zittende partijen niets te verwachten is. ‘Arnhem is toe aan een nieuwe frisse politieke wind’, vindt De Krosse.

maandag 28 december 2009

Souvenir

Arnhemmer John Kleyn had het drie jaar geleden zelf van Frank Rijkaard gekregen: een origineel voetbalshirt van Ronaldinho. Dat shirt had nog de kleuren van FC Barcelona, waar de Braziliaan onder de hoede van de Nederlandse trainer excelleerde.
Het tricot, gesigneerd en wel, was voor het goede doel, namelijk de stichting Dimitri.nu, waarvan Kleyn voorzitter is. Toen Ronaldinho onlangs door een Brits tijdschrift werd uitgeroepen tot 'voetballer van het decennium', achtte Kleyn de tijd rijp.
Hij bood het shirt voor minimaal 5.000 euro te koop aan via eBay, maar de veiling verstreek en niemand had dat bedrag ervoor over.
Misschien moet Kleyn maar eens een mailtje sturen naar Milaan. Daar voetbalt tegenwoordig een Braziliaan die met weemoed moet terugdenken aan zijn glorieuze Spaanse jaren. Misschien wil hij wel een souvenir van zijn tijd bij Barca.
Geld zal het probleem niet zijn.