vrijdag 24 april 2009

Terrasverwarmers

Ik! Ik! Ik! De Arnhemse politici gingen deze week met elkaar in de clinch over de vraag wie van hen het eerst had voorgesteld terrasverwar- mers te ver- bieden. ‘Ik’, zei Wieneke de Waard (Groen- Links), maar Nico Wiggers (Zuid Centraal) zei dat hij het was geweest. Of was het Pro Arnhem? Eén ding is duidelijk: ze verbieden is de politiek nog altijd niet gelukt. Doe eerst dat maar eens, dan komen die medailles later wel.

Tegel


Arnhemse Rebekka Postma, fan van Vitesse én van de Friese band De Kast, spant zich in om in de Walk of Fame van GelreDome een tegel te krijgen voor haar idolen – die uit Friesland dus.
Zij traden drie keer op in het stadion, waarvan twee keer (in 2000, zie video) in een nagenoeg uitverkochte zaal met een geheel eigen programma. Maar een tegel die de eerste Nederlandse band in GelreDome eert, die is er niet.
Rebekka heeft inmiddels, onder meer via rebekka-vitesse@hotmail.com (inclusief koppelteken) een honderdtal handtekeningen uit het hele land.
Want De Kast leeft nog altijd, ondanks het feit dat de band in 2004 uit elkaar viel. Niet dus, zegt Rebekka, want De Kast leeft weer. „Ze zijn weer bij elkaar, mét zanger Syb van der Ploeg. Een keer of vijf per jaar treden ze op. Alleen weet niemand dat.”

Geen krant

Telefoon op de Arnhemse redactie van De Gelderlander: „Meneer ik heb de krant nog niet ontvangen”.
„Heeft u daar gisteren al over gebeld?” „Gisteren? Ik heb het over vandaag.”
„Vandaag? Maar vandaag is het zondag.”
„Is dat zo? Ach ja, u heeft gelijk. Wat stom. Ja weet u, Vitesse heeft gisteren van AZ gewonnen en daar wil ik zo graag over lezen.”
„Dat begrijp ik. Kijkt u toch even op internet?”
„Nee, nee, ik wacht liever op de krant. Bedankt.”

maandag 20 april 2009

Nummertap

De nummertjes- automaat bij het stadhuis van Arnhem geeft aanleiding tot deining. Het ding houdt om klokslag vier uur ’s middags op met de uitgifte van nummertjes.
Logisch, want om vier uur sluiten de loketten. Maar over de vraag wanneer het precies vier uur is lopen de meningen soms uiteen. Een klant beweerde onlangs bij hoog en laag dat het nog net geen vier uur was.
‘Ik wil een nummertje, ik kom helemaal uit Dieren.’

Nee meneer, helaas, het is vier uur, luidde het antwoord.
De man keek niet blij.
‘Hoor eens vriend, het is nog geen vier uur, ik kom helemaal uit Dieren.’
De baliemedewerker, speciaal hiertoe geselecteerd vanwege postuur en lengte, liep rustig naar voren om enig gezag uit te oefenen. Sussend praatte hij op de man in en deed een greep naar de nummertjesautomaat. ‘Ziet u wel, de computer geeft geen nummertjes meer.’
De laatste tijd staan er mannen voor het stadhuis om late klanten preventief tegen te houden. Een kwestie van een bolwerk opwerpen voor de echte stadspoort.

Sprookjesprinses

Meer dromen dan duiten. Dat is het lot van Karin Terwisse (foto). Het valt haar niet mee voldoende geld te vinden voor de tweede editie van het Arnhemse Sprookjesfesti- val. Maar gelukkig geeft ze niet op en heeft ze bekendgemaakt dat het festival hoe dan ook doorgaat.
Wij hebben nog wel een suggestie om wat geld te besparen: laat Karin dit keer zelf prinses Arnerijntje spelen. Dan kunnen we haar eindelijk echt kronen.

Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander