vrijdag 6 maart 2009

Lastig lezen

Arnhem is een nieuw horeca-initiatief rijker. Vanavond/afge- lopen vrijdag (streep door naar keuze) gaat/ging in café Lust op de Korenmarkt de Freaky Piano Bar van start. Op vrijdagen en zaterdagen zit er een pianist allemaal bekende nummers te spelen, de bezoekers mogen meezingen en vooral ook suggesties doen.
Wij hebben nu al een suggestie: kijk nog eens kritisch naar de eigen Hyves-pagina http://www.freakypianobar.hyves.nl/ . Daar is een webdesigner zó enthousiast beziggeweest, dat er van de feitelijke informatie niet zoveel meer overblijft. De site is, kortom, één grote zoekplaat.
Alsof het pianogeluid ten onder gaat in het geroezemoes, zoiets.

Open Arnhems kampioenschap spatiebalk tikken




Meedoen is simpel: klik op Press the Spacebar 2000 en gooi de score in de reacties.
(De Berenkuil is niet aansprakelijk voor schade aan uw toetsenbord)





Instructievideo:

donderdag 5 maart 2009

Kredietcrisis



Of het aan de kredietcrisis ligt, of niet, wie zal het zeggen. Feit is dat wie over Het Eiland loopt, ziet dat het niet goed gaat met een aantal kleine ondernemers.
Foto's: Harold Schuil/De Gelderlander

Wennen



Het was een hele serieuze zaak natuurlijk, de Stadsconferentie 2009 op donderdagmiddag 5 maart in Huis Oostpool, waar gemeente Arnhem en de grote corporaties in de stad verantwoording afleggen over de woningbouw in de stad. Wat hebben we gebouwd, en hoe gaan verder, zeker met in het achterhoofd de 'veranderde economische omstandigheden', zoals wethouder Roeland Kreeft van Volkshuisvesting het uitdrukte.
Gelukkig viel er ook wat te lachen voor het 'schoolreisje' door Malburgen en Presikhaaf begon. Dat was te danken aan Francis en Linton uit de laatste wijk, die in het kader van Meet My Street bovenstaand filmpje hebben gemaakt over de ideale buurman en/of -vrouw.
Let vooral op de buurtbewoner die na 32 jaar in de wijk nog steeds moeite heeft met wennen. Nog altijd overheerst de heimwee naar Arnhem-Zuid...

Theo Forest

Pauline Krikke heeft verstand van voetbal! Zei zij niet enkele weken geleden al dat het met Theo Bos aan het roer in plaats van Hans Westerhof helemaal goed zou komen met Vitesse?
De Arnhemse voetbalclub zette na een dramatische eerste seizoenshelft onder leiding van Mister Vitesse een puike serie neer, en dat was aanleiding voor het Eredivisie Live-praatprogramma Sport aan tafel om 'wonderdokter' (aldus presentator Jan Joost van Gangelen) Theo Bos eens aan de tand te voelen.
Het gesprek werd ingeleid met fraaie beelden van Bos tijdens Feyenoord-Vitesse (2-2). De muziek was in twee opzichten heel toepasselijk: A forest van The Cure. Daar hebben ze bij Eredivisie Live vast heel diep over nagedacht.

dinsdag 3 maart 2009

Rapport Vitesse


Foto: Hans Broekhuizen/Bewerking: Harold Schuil

maandag 2 maart 2009

Schrijver met een ‘fris hoofd’

Komt ‘ie dit keer wél? Of toch weer niet? Vorig jaar hield een longontsteking de schrijver Adriaan van Dis weg van het Arnhemse Lezersbal in café/brasserie Dudok, waar hij als hoofdgast gevierd zou worden.
Zaterdag 7 maart krijgt Van Dis een herkansing op het Lezersbal 2009. Menigeen twijfelt of hij nu de overtocht naar Arnhem wel redt. Geen nood: ‘Ik zal met een fris hoofd in Arnhem verschijnen en verheug me op de ontmoeting’, verzekert hij per e-mail.