woensdag 11 april 2012

Bronvermelding

De jongens en meisjes van nieuwsmedia op de digitale snelweg hebben het wel eens denigrerend over 'dodebomenmedia' als het gaat over de vaderlandse dagbladen (hoewel die zich op internet tegenwoordig flink roeren - is deze digitale Berenkuil daarvan niet hét bewijs?), maar putten tegelijk vrolijk uit de nieuwsbron van de kranten.
Vaak gebeurt dat zonder bronvermelding en dat steekt. Een ander medium dat aan de haal gaat met je verhaal, daar worden journalisten chagrijnig van.
Gelukkig is er altijd de uitzondering die de regel bevestigt. Neem nou Levenslied.nl. Dat plukte het bericht over de vierde show van Symphonica in Rosso in GelreDome van dg.nl/arnhem. Althans, dat was de bedoeling. Het enige dat op de smartlappensite te zien is, is het colofon van de Arnhemse redactie van De Gelderlander. Dat is nog eens bronvermelding!

Brutaal

Ben je druk bezig om een geultje te graven om nieuwe leidingen te trekken, stuit je zomaar op een obstakel: een stel onverlaten heeft zomaar zijn fiets aan de lantaarnpaal bevestigd. Wat een brutaliteit. Dus hup, touwtje eraan en optakelen die handel. Net zo makkelijk. Dat zal ze leren.

Stukje Arnhem


Hebben we een fraai stukje Amsterdamse achterbuurt naar Arnhem gehaald, zitten ze in Mokum een beetje te mokken. Een echte Jordanees verwoordde dat toen hij op de zender AT5 werd geïnterviewd over de verhuizing van wat panden van de Amsterdamse Westerstraat naar het Nederlands Openluchtmuseum.
„We willen er wel een stukkie Arnhem voor terug”, verklaarde hij. „Wat zou u willen hebben”, vroeg de verslaggeefster. „Het mooiste stukkie”, besloot de Mokummer. Maar wat is het mooiste stukje Arnhem dat we nog aan Amsterdam zouden kunnen geven? Theo hebben ze immers al.
Reageer en doe suggesties!

Misschien kunnen we tijdelijk een stukje riool uit het Spijkerkwartier naar 020 exporteren. Tenminste, als het ligt aan meneer Vink, bewoner van de Prinsessestraat in het Spijkerkwartier, die daar met zijn vrouw een bed & breakfast runt. Beetje heel erg ziedend was hij vanwege herhaaldelijke nachtelijke herrie.
Ging om een onaangekondigde rioolinspectie in de wijk. Dinsdagavond en -nacht en ook woensdagavond was er een enorm kabaal en dat is is niet fijn als je gasten te slapen hebt. De Vinken lagen naar eigen zeggen ‘te trillen in bed’ en dat had niets te maken met het licht vibrerende tsitsitsitsitsitsitsi-tjoe-ie-ò dat we ook kennen van een niet nader te duiden zangvogel, maar kwam dus door de pestherrie van de riooljongens.
De Arnhemmer is boos op de gemeente omdat die de bewoners niet zou hebben geïnformeerd over de nachtklus. „Desnoods waren ze langs gekomen om oordopjes te verstrekken”, aldus de heer Vink. En zo is het maar net.