dinsdag 6 oktober 2009

Achteruit!

De bocht van de Nieuwe Kade naar de Ooststraat, onder de Arnhemse John Frostbrug, is de laatste tijd toch al geen eenvoudige klus om te nemen. Door de werkzaamheden aan het beekriool voor de Jansbeek lijkt de straat onderdeel van rally Parijs-Dakar.
Dinsdagochtend kwam daar nog een hindernis bij. De onfortuinlijke chauffeur van lijn 43 naar Apeldoorn en Dieren Station reed zich midden in de bocht vast tegen een lantaarnpaal en een daarvoor geparkeerde auto. Terugsteken bleek onmogelijk. De achteruit van de Connexxionbus weigerde dienst, tot ergernis van het tiental inzittenden.
Met enig wringen kon de rij auto's die zich inmiddels achter de bus had verzameld er toch door. Troost voor de chauffeur: redding was nabij. De remise van Connexxion bevindt zich aan de Westervoortsedijk slechts op een steenworp afstand.
Foto: Marco Bouman/De Gelderlander

Sprookje

Je wil als raadslid natuurlijk niet steeds in herhaling vallen. Daarom zegt Luuk Broer van de Arnhemse PvdA-fractie dat hij 'niet tegen' is als hij bedoelt dat zijn partij voor is.
Cris Lenting van de Socialistische Partij had er wat meer werk van gemaakt om niet maandagavond voor de zoveelste keer, in dezelfde woorden, het SP-standpunt inzake het Rijnboogplan uit te hoeven leggen.
Lenting had er zijn exemplaar van het Masterplan Rijnboog uit juni 2004 voor opgeduikeld. Maar dat had hem weinig moeite gekost, want bij de SP weten ze precies waar dat boek in de kast staat.
"Wij hebben het masterplan ondergebracht in de categorie modern sprookje en modern drama", vertelde Lenting. "En hoewel de Arnhemse bevolking dit boek al lang uit heeft, wordt het toch steeds herdrukt."
Met andere woorden: de SP is níet voor.

maandag 5 oktober 2009

Incasso

Nationale knuffelbeer Marco Borsato heeft het moeilijk. Sinds het financiële debacle met 'zijn' The Entertainment Group zijn de grappen niet meer van de lucht. Symphonica in Rosso wordt in de volksmond al betiteld als 'Symphonica Incasso'.
Het lag natuurlijk voor de hand om zijn grote hit Binnen om te toveren in Pinnen. De grap ging al langer rond, maar nu is er een heuse 'money remix' van het lied.
De tekst gaat ongeveer zo: "Kan niet meer pinnen! Pinnen bij de bank, pinnen bij de pomp, niet pinnen. Zelfs met de pas van Leontine kan ik niet meer pinnen. Ik kan weer helemaal opnieuw gaan beginnen. Om te pinnen..."

zondag 4 oktober 2009

Hinkelen

Staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (midden op de foto) was zaterdag ter gelegenheid van de Dag van de Leraar in het Nederlands Openluchtmu- seum tijdens de Dag van de Leraar.
Toen ze werd gevraagd de hinkelbaan te openen keek ze, eenmaal ter plekke aangekomen ietwat benauwd, alsof ze niet eens wist wat hinkelen is.
Waarop een bejaarde toeschouwster opmerkte: „Nou, nou meisje, zo lang is het nog niet geleden hoor, dat je gehinkeld hebt.”
Foto: Gerard Burgers