vrijdag 12 juni 2009

Stemmenkanon

Het Arnhemse gemeenteraadslid Martin van Meurs (Pro Arnhem) vroeg ooit aan Jan de Wit (D66, foto) of hij een jaar lang wilde stoppen met zijn onbenullige vragen. „Dan stel ik u in ruil ook geen vragen meer.”
Deze week analyseerde Van Meurs in de raad dat D66 altijd goede verkiezingen maakt als de partij een sterke leider heeft. Dat biedt ook in Arnhem perspectief, zei hij. „Ik feliciteer alvast stemmenkanon Jan de Wit.”

Foto: D66

Wacht

Ze zijn weg. Een jaar of vier hebben ze staan knipperen, schat de redactie van De Berenkuil, maar de verkeerslichten op de Oranje- wachtstraat, onderdeel van de Arnhemse Centrumring, zijn deze week eindelijk verwijderd.
Functioneel waren ze dus al lang niet meer. De verkeerslichten zorgden alleen nog maar voor verwarring. Want ondanks het oranje knipperlicht ging menig verkeersdeelnemer ervoor in de ankers. Maar wat wil je ook anders op de Oranjewachtstraat.

donderdag 11 juni 2009

Ms Twitter

We Twitteren wat af, als Arnhemse redactie van De Gelderlander. Maar zo zijn er meer in en om Arnhem. Je zou kunnen zeggen dat er een Arnhems dorpje is ontstaan op Twitter.
En dat Twitter, dat is net het echte leven. Momenteel is er een verkiezing gaande voor Ms. Twitter The Netherlands. Zonder badpakkenronde, dat dan weer wel.
De Berenkuil kan het niet laten om even de tussenstand te melden. Want 'onze' Ilse DeLange staat toch maar mooi op twee, al heeft de zangeres nog niet de helft van het aantal stemmen van nummer een. En dat is ene Nathalie Thielen uit Almere of all places. Oosterbeekse Esmée Denters valt op dit moment net buiten de toptien.
Dat moet ons Arnhemse Meisje toch kunnen winnen?

dinsdag 9 juni 2009

Ludiek

De tongzoen op de cover van Luxity was natuurlijk een geintje, maar Thom de Graaf en Pauline Krikke lijken in het echt zowaar ook toenadering te hebben gezocht.
De Graaf liet eerder al weten dat Arnhem als vestigingsplaats voor het Nationaal Historisch Museum wat hem betreft niet meer ter discussie staat, en nu ging de Waalstad de Rijnstad ook nog een hart onder de riem steken.

'We gaan maandagochtend vroeg iets ophangen aan de John Frostbrug', klonk het vrijdag geheimzinnig uit de mond van een Nijmeegse woordvoerster, 'om op ludieke wijze onze steun aan Arnhem te betuigen.'
d
ie ludieke steunbetuiging blijkt te bestaan uit een bord met tekst waarvoor je als maandagse woonwerkpendelaar nog flink je best moest doen wilde het je überhaupt opvallen, zeker als je verwachtingsvol naar de boog van de brug zat te turen.
Nijmegen is natuurlijk gewoon te oud geworden voor ludieke acties.
Foto: Marina Popova/De Gelderlander

maandag 8 juni 2009

Hemd

Nietsvermoedend trippelde wethouder Rita Weeda van Cultuur vrijdagochtend het Arnhemse stadhuis binnen. Daar trof ze een bonte club journalisten van heinde en verre, die werd toegesproken door Piet Paris (foto). Zij kregen alvast een voorproefje van de Arnhem Mode Biënnale 2009. In haar hand een plastic kledingzak met daarin de speciaal voor haar gemaakte jurk van Spijkers & Spijkers.
Die droeg Rita later die dag bij de officiële opening door prinses Máxima. „Wat een eh... verrassing”, liet de totaal overdonderde Rita zich ontschieten. Of ze dan niet wist dat de wereldpers vrijdagochtend Arnhem aandeed vanwege de modebiënnale? „Eh, nee. Niemand heeft mij iets verteld.”
Zo stond Rita dan toch een beetje in haar hemd. Zo veel voorlichters actief binnen de ambtenarij op het Arnhemse stadhuis. En niemand die op het idee komt om nota bene de wethouder van Cultuur tijdig in te seinen over het feit dat modejournalisten naar haar net bekroonde evenementenstad zouden komen. Even Apeldoorn bellen?
Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander