maandag 23 april 2012

Slim(?)


Er zijn inmiddels wegen genoeg in het Gelderse. Nu moet er gewerkt worden aan een meer efficiĆ«nt gebruik ervan. Dus werkvolk: pak de fiets (desnoods de elektrische Gazelle), rijd samen met collegae of ga met het openbaar vervoer naar de baas! Dat was het devies van een SLIM-bijeenkomst (Samen Leidend In Mobiliteit) in Burgers’ Zoo in Arnhem. 
Minister Schultz van Haegen, Stadsregio-opperhoofd Jaap Modder en dierentuindirecteur Alex van Hooff zetten er hun handtekening onder een ‘Bereikbaarheidsverklaring’. Van Hooff crosste er zelfs met zijn elektrische Gazelle voor over de savanne - zou hij eigenlijk stoppen voor zebra's? 
Vanzelfsprekend kwamen er veel mannen in apenpakken op de bijeenkomst af. Maar om nou te zeggen dat ze de fiets onder de kont hadden gehad. Nou nee, te oordelen naar het aantal uitgedeelde parkeermunten was gewoon iedereen met de auto gekomen. Zo doe je dat, als je anderen de les leest. 
Behalve Arnhems wethouder Mobiliteit Martijn Leisink (D66). Hij kwam met Lijn 3. Zo’n busritje is beter voor het milieu, weten we allemaal. En Leisink is niet eens van GroenLinks, de meest milieubewuste coalitiepartij in Arnhem. Toch? 
Alhoewel... raadslid Sjaak van ’t Hof zou zich wel van een duurzamer kant kunnen laten zien, bleek tijdens het debat over het Arnhemse afvalplan. Van ’t Hof, binnen de partij de milieuman, was in een openhartige bui: „Dat afval scheiden, daar ben ik zelf eigenlijk niet zo goed in”, bekende hij. 
Vooral met het apart houden van plastic heeft Van ’t Hof moeite, net als menig collega-Arnhemmer. Als we die plasticbak nou gewoon de arnh-emmer noemen, dan vergeet ie het nooit meer. Die politici, het zijn af en toe net mensen.