vrijdag 5 juni 2009

Kleinste Evenementenstad


Het Sprookjesfestival mag Arnhem aan de titel Beste Evenementenstad van Nederland hebben geholpen, maar voert het niet wat ver om dan ook direct stoplichten voor kabouters te installeren?
Foto: Harold Schuil

Wensen

Beste binnen- stad, groenste stad, beste eve- nementenstad. Meer is er toch niet te wensen voor Arnhem?
Een zeker niet representatief onderzoek leert dat er nog veel te ambieren is. Een overzicht, soms met (zelfbenoemde) winnaars:
- de duurzaamste, lelijkste (Almere, zie foto);
- de gezelligste (Maastricht);
- de lekkerste (Haarlem);
- de leukste, mooiste (Groningen);
- de populairste (Amsterdam)
- de geweldadigste (Oss);
- de onveiligste (Amsterdam);
- de kleinste (Bronkhorst).
Zullen we ook gaan voor ‘oudste stad van Nederland’?

Uier

Het festival ‘Klaren- dal Culturendal’ is vorig week- einde afgelast. Oorzaak: de frikadel. Want de Islamitische Unie wilde geen varkensvlees in de frituur. Maar frikadellen zijn toch gemaakt van koeienuiers? Nee dus, blijkt uit het ‘Slagersreceptenboek’.
Koeienuier is wel een voornaam bestanddeel van de snackstaaf (28 procent), maar het leeuwendeel van het vlees is kinnebak (46 procent), lees: wangen van varkens. De resterende 26 procent van de frikadel bestaat uit water, paneermeel, kruiden en smaakstoffen.
Eet smakelijk.

dinsdag 2 juni 2009

2:01

Arnhem-Zuid lag in de nacht van maandag op dinsdag wakker van een luide sirene. De politie werd zo vaak gebeld dat 112 tijdelijk onbereikbaar was. Wat doe je als je tóch wilt weten wat er loos is?
Dan mail je de krant, zoals een lezer nog diezelfde nacht om 2.01 uur deed. ‘Ik woon in Elden en ik hoor nu al een halfuur een enorm lawaai. Hebben jullie al meer informatie?’ Nee dus. Wij lagen inmiddels op één oor. Maar zonder te slapen, dat dan weer wel.