vrijdag 17 april 2009

Supertijdelijk

Er zijn ideeën te over voor een tijdelijke invulling van Stadsblokken en Meinerswijk, in afwachting van de definitieve dingen die komen gaan. Alleen al voor het maken van een stadsstrand buitelen de kandidaten over elkaar heen.
Een idee dat al langer leeft, is dat van de Stichting Historische Schepen Arnhem om met een historische werf als het ware de oude Arnhemse Stoomsleephelling Maatschappij (ASM) nieuw leven in te blazen. Op Stadsblokken zouden scheepvaartbedrijfjes die zich richten op de ‘bruine vloot’ bij elkaar een attractie op zich kunnen vormen, is het idee.
Ter gelegenheid van de Kadedagen, afgelopen weekend, was in overleg met grondeigenaar Phanos alvast een symbolische bamboeboog (foto) neergezet. Niet zomaar tijdelijk, maar supertijdelijk, want na afloop van de Kadedagen moest de boog direct worden ontmanteld.

Foto: Francis Pierik

donderdag 16 april 2009

Lintje?

Scheidend Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen (foto) krijgt vandaag in Arnhem geen lintje. De Heelsummer zou voor zijn maatschappelijke verdiensten bij de corporatiekoepel worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, maar minister Eberhard van der Laan houdt die Koninklijke Onderscheiding vandaag in de zak.
Willem van Leeuwen krijgt bij zijn afscheid (dat hij vandaag in Arnhem viert) namelijk een bonus van een miljoen euro en daarover is zoveel maatschappelijke onrust ontstaan dat het lintje schielijk is ingetrokken.
De vraag is of dat Van Leeuwen veel kan schelen. Een lintje in de la of een miljoen op de bank, dat is blijkbaar de vraag. Nooit geweten dat een koninklijke onderscheiding zoveel geld waard is, trouwens.

woensdag 15 april 2009

Rechts

Het is voor iedereen nog een beetje wennen in het Arnhemse stadhuis na de verbouwing. Zo luistert het in de meningsvormende fase nogal nauw met de sprekers. Voor je het weet zit het kijkpubliek op internet tegen het verkeerde raadslid aan te kijken.
Voorzitter Els Verbeek gaf VVD'er Roeland van der Zee (foto) dinsdagavond op ludieke wijze het woord in het debat dat de commissie VROM voerde over de hemelwaterafvoer op de Hoogkamp: "Een beetje rechts van het midden, mijnheer Van der Zee van de VVD." Die reageerde ad rem: "Dat hoor ik niet vaak: een beetje rechts van het midden, maar het is in de goede richting."
Verbeek (PvdA) diende hem direct van repliek: "Het was ook geen compliment..."