vrijdag 26 juni 2009

King of Pop


Als er aanleiding toe is springen ze bij de bibliotheek direct in op de actualiteit. Michael Jackson had zijn laatste adem nog niet uitgeblazen (zie video hierboven) of de bieb had al een Jackson-altaar ingericht vol cd’s, dvd’s en boeken over de plots overleden ‘King of Pop’.
Toch lijkt het er op dat de zanger niet zo heel populair is in Arnhem. Begin vrijdagmiddag was alles nog onaangeroerd. Of de echte fans hebben alles al.

Geboortegolf

Het is een beroemd voorbeeld. Negen maanden na een stroomstoring die New York in het zwart hulde, maakten verloskundigen in The Big Apple overuren. De New Yorkers waren in het donker eens lekker tegen elkaar aangekropen.
Op de toch al zwoele donderdagavond ging bij UPC-abonnees in zowat heel Gelderland de tv op zwart. Donderdag 25 maart 2010 staat bij de redactie van De Berenkuil inmiddels in de agenda.
Foto: Marco Bouman/De Gelderlander

dinsdag 23 juni 2009

IJs

De mussen vielen maandag- avond, op de eerste dag van de zomer nog net niet van het dak. Toch luisterde een deel van de Arnhemse gemeenteraad zeker een kwartier gebiologeerd naar een relaas over ijsbanen.
Een inspreker was er van overtuigd dat Arnhem de zestiende 400-meterbaan van Nederland moet krijgen. Volgens de bevlogen Arnhemmer garandeert de link met Papendal het succes van de baan.
Pro Arnhem ziet het wel zitten. 'Een skibaan er bij en Arnhem kan zich profileren als wintersportstad', vindt Martin van Meurs, die dat idee van een skibaan al eerder lanceerde.
De winterspelen van 2010 zijn al vergeven,die van 2014 zijn nog wat vroeg. Tot die tijd zal Arnhem het waarschijnlijk moeten doen met de baantjes in het Openluchtmuseum en op de Korenmarkt. Al was het alleen al omdat de inspreker zelf aangaf van financien geen verstand te hebben.
Omdat ook de rest van de raad niet direct de knip trok, zal het voorlopig wel bij vanilleijs blijven.

NEK

De populariteit van Dwight Lodeweges (foto), de nieuwe trainer van het Nijmeegse NEC, is in bepaalde (geelzwarte) Arnhemse kringen met sprongen toegenomen.
Maandag, bij de eerste training van het seizoen 2009/2010, maakte de nieuwbakken coach een klassieke verspreking. Lodeweges had het over NEK in plaats van NEC (het liefst op z'n plat Nimweegs uitgesproken als EnNieSee).
‘Ik denk dat ik een bandje langs mijn bed zet, dan laat ik de naam van de club de hele nacht afspelen’, reageerde Lodeweges. De massaal opgekomen NEC-supporters onthaalden hem met hoongelach.

Kinderen

Tijdens het oproer rond het ‘Nationaal Hysterisch Museum’ in de Tweede Kamer is het al vaak gezegd: ‘Niemand loopt na dagje Openluchtmuseum door naar het Nationale.’
Frits van Oostrom (foto), ontwikkelaar van de canon van Nederland, ging nog iets verder: „Ik zie mijn kinderen ook geen twee musea bezoeken. Zij bezoeken het liefste NUL musea.”

Een waarheid als een koe die geen hond in de Kamer betwist.