dinsdag 5 januari 2010

Flauw

Bij diverse gemeenten bekijken ze momenteel met samengeknepen billen de lange- termijnverwach- tingen. Houdt het winterweer aan, dan komen ze mogelijk in de problemen. De zoutvoorraden zijn nagenoeg op en nieuwe aanvoer is nog niet in zicht.
De gemeente Arnhem meldt desgevraagd dat er nog zout voldoende is. Dat kan voor de Arnhemmers geen verrassing zijn. Die hebben allemaal al kunnen constateren dat er in de stad heel zuinigjes wordt omgesprongen met het zout.
Sommige wijken waren zo glad dat zelfs het ophalen van huisvuil en oud papier onmogelijk was. Sita moest speciale inhaaldiensten organiseren om, toen het kwik weer boven nul kwam, alsnog de containers te legen.
Even een strooiwagen vooruit sturen, zodat de wijk ook voor de bewoners weer een beetje begaanbaar wordt, was blijkbaar te veel gevraagd.
Flauw hoor.

Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

maandag 4 januari 2010

Wat led ze?

Arnhem heeft minister Jacqueline Cramer van Milieu (foto) en het rijk met led-lampjes verlichte Luxor Live als voorbeeld. Maar dat mag helaas niet baten. De Arnhemse consumenten laten zich nog niet strikken led-licht in huis te halen.
Het lijkt de consumenten niet uit te maken dat het lampje 90 procent energiezuiniger is en 45 keer langer mee kan gaan dan een gloeilamp. Vorig jaar gaf Cramer het startschot voor een campagne om Friesland aan de led-verlichting te krijgen.
Het ziet ernaar uit dat Arnhem hard toe is aan een extra brainwash van onze eigen minister.

Kotsspetters

Hotel Parkzicht (foto) is niet meer. Het pand wordt omgetoverd tot kamerverhuur- bedrijf. Bedroefd hoeft Arnhem er niet om te zijn. De beoorde- lingen van het hotel op internet spreken boek- delen.
Zo schrijft ene Tamara: ‘Op de voordeur hangt een sticker ‘Verboden te roken’, terwijl de eigenaar achter de balie aan het roken was. Bij het hoofdeinde van het bed zaten kotsspetters op de muur. Er zaten grote vieze vlekken in het matras en er zat aangekoekte poep op de wc-pot. Wij hebben ons geld teruggevraagd.’
Ene Peter redde het wel tot de ochtend. ‘Ontbijt is zeer eenvoudig. Brood niet vers. Eigenaar vond het nog vroeg om 08.00 uur en ging weer terug naar bed’.