vrijdag 5 februari 2010

Vredescake

Sommige grappen moet je gewoon zíen. Zoals de woordgrap die Phanos de koekenbakker meegaf die ze een taart lieten bakken voor de stichting-in-opheffing Waterband.
Die kreeg op haar laatste feestje een taart van de projectontwikkelaar met een vredesduif en de tekst piece of cake. Althans, dat meldde De Berenkuil vorige week.
In de mondelinge overlevering aan onze redactie was de nuance van de grap verloren gegaan. Het was namelijk niet piece of cake, maar peace of cake.
Veel vrediger kan het niet worden.
Zie ook: Sportief

donderdag 4 februari 2010

Servet en tafellaken

Het wordt niks met het vrouwenvoetbal. In GelreDome dan. De KNVB heeft laten weten dat de kandidatuur voor het Europees kampioenschap vrouwen in 2013 (dat wil de bond graag organiseren, zeker na het succes van de vrouwen tijdens de vorige editie) niet realistisch is.
De reden? Er kunnen te veel mensen in GelreDome. Het stadion heeft een capaciteit van 26.600 (volgens bespeler Vitesse 25.000) en de UEFA ziet dergelijke aantallen voetballiefhebbers niet afkomen op een vrouwenpotje.
Jammer dus voor GelreDome, dat eerder wel Euro2000 mocht huisvesten en het EK onder 21 (in 2007, zie foto). Want voor het WK in 2018, dat Nederland en België dolgraag samen zouden organiseren, was het stadion te klein. Een uitbreidingsplan dat 40.000 zitplaatsen had moeten opleveren, bleek geen optie.
Met de concerten - groot én klein - gaat het crescendo in GelreDome, maar voor interlandvoetbal heeft het stadion de verkeerde maat. Te groot voor servet, te klein voor tafellaken.
Archieffoto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

maandag 1 februari 2010

Read my lips


Valentijnsdag maakt van alles los, helemaal in het bedrijfsleven (is het niet zo dat een groot deel van de Nederlandse bevolking het feest op 14 februari niets meer vindt dan uit de VS overgewaaide commerciële onzin?).
De redactie van De Berenkuil dacht heel even aan een héél vroege 1 aprilgrap toen op Twitter het internetdomein www.readmylipshunkemoller.nl 'de meest sexy Valentijnstips' beloofde. Eén muisklik verder werd duidelijk dat de lingerieverkoper echt een speciale internetsite in het leven heeft geroepen.
'Buy me something sexy', smachten daar allerlei volle vrouwelijke lippen. Maar of iedereen bij de frase 'read my lips' in combinatie met opwindende lingerie meteen aan de mond denkt...
De gedachten op de redactie van De Berenkuil gingen in ieder geval terug naar 1988. Naar George Bush senior en zijn belastingbelofte. Het zal wel met leeftijd te maken hebben. Niet dat we 'Papa' Bush sexy vinden. Daar zijn we dan toch weer te jong voor.

Vis

Het was even onzeker, maar Vitesse-clubsymbool Hertog II had het bij de trainingen in GelreDome blijkbaar zo goed gedaan dat valkenier Gerard van den Brink het wel aandurfde om de Amerikaanse zeearend voor Vitesse-PSV los te laten.
Hertog II, die eerder vorige week bij de eerste training in het stadion nog geruime tijd tussen de dakspanten bivakkeerde, deed het keurig (foto). In tegenstelling tot zijn voorganger Hertog vloog hij zelfs een retourtje over het veld in plaats van enkele reis, tot enthousiasme van de fans.
De kritiek dat Vitesse het weinige geld dat er is beter in spelers kan steken dan in een (dure) vliegende mascotte is weer even verstomd. Zeker nadat bekend werd dat er een echte sponsor is voor de zeearend.

Hertog II kan vliegen door een donatie van viswinkel Gamba (overigens met behalve een vestiging in Arnhem ook vertegenwoordigd in Deventer (Go Ahead Eagles!) en Nijmegen).
'De vis wordt duur betaald', wordt wel gezegd. Mocht dat zo zijn, dan is in ieder geval duidelijk waarom.

Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Oldtimer

Ruim twee jaar stond de oldtimer voor de deur van het Gelders Archief aan de Markt in Arnhem. Door een kapotte bladveer roestte de Austin Cambridge van Sam (foto), de Arnhemse eigenaresse, langzaam weg.
Via een briefje achter de ruitenwisser gaf een docent onlangs te kennen dat hij geïnteresseerd was in het autootje. Als leerproject voor werkloze jongeren. Sam vond het een prima bestemming voor haar oldtimer en zo kon het gebeuren dat de auto voor het goede doel op de dieplader werd getrokken.
Foto: Rob van der Velden/De Gelderlander