dinsdag 10 maart 2009

Op een onbewoond eiheiland...

Nee, het zegt niks over de kwaliteit van het onderzoek, was de reactie van TNO op de kritiek vanuit het Arnhemse op de verouderde kaarten en foto’s in het rapport over asfaltfabriek Bruil.
De verwachtingen bij omwonenden waren hooggespannen, want TNO zou uitzoeken of er nu wel of geen overlast te verwachten is als de asfaltcentrale neergestreken is op Koningspleijn.
De conclusie van TNO is dat het allemaal wel meevalt en iedereen rustig kan gaan slapen., Letterlijk. Want de grafieken in het rapport die de verstoorde nachtrust voor en na ‘Bruil’ weergeven, tonen nauwelijks verschil.
Blijft het probleem van dat beeldmateriaal uit 2006. Er waren geen actuelere kaarten of foto's was het verweer van TNO. Maar zelfs de enorme luchtfoto op de site van de gemeente Arnhem (gedateerd op april 2007) is actueler, al is het niet heel veel.
Als je TNO gelooft, is Stadseiland, waar toch zo’n zeshonderd huizen staan, nog altijd een zandvlakte. Niks om je, druk over te maken. Op een onbewoond eiland heeft toch niemand ergens last van?
Luchtfoto: gemeente Arnhem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten