dinsdag 23 juni 2009

IJs

De mussen vielen maandag- avond, op de eerste dag van de zomer nog net niet van het dak. Toch luisterde een deel van de Arnhemse gemeenteraad zeker een kwartier gebiologeerd naar een relaas over ijsbanen.
Een inspreker was er van overtuigd dat Arnhem de zestiende 400-meterbaan van Nederland moet krijgen. Volgens de bevlogen Arnhemmer garandeert de link met Papendal het succes van de baan.
Pro Arnhem ziet het wel zitten. 'Een skibaan er bij en Arnhem kan zich profileren als wintersportstad', vindt Martin van Meurs, die dat idee van een skibaan al eerder lanceerde.
De winterspelen van 2010 zijn al vergeven,die van 2014 zijn nog wat vroeg. Tot die tijd zal Arnhem het waarschijnlijk moeten doen met de baantjes in het Openluchtmuseum en op de Korenmarkt. Al was het alleen al omdat de inspreker zelf aangaf van financien geen verstand te hebben.
Omdat ook de rest van de raad niet direct de knip trok, zal het voorlopig wel bij vanilleijs blijven.

1 opmerking:

  1. het zijn niet de mussen maar de mossen die dood van het dak vallen
    heel nederland zegt het verkeerd, dus bij deze heel kort het verhaal eromheen.
    dit komt uit de tijd dat de daken bedekd werden met mos voor de isolatie. en met de warmte vielen er wel eens stukken mos (die op de rand lagen) van het dak.

    is het erg dat we het verkeerd zeggen? nee, dat niet, maar het is wel leuk om te weten waar het vandaan komt. en waarom mossen veranderd is in mussen lijkt me duidelijk:
    mossen leggen we niet meer op het dak, dus dat vinden we maar raar als die dood van het dak zouden vallen...

    BeantwoordenVerwijderen