maandag 8 juni 2009

Hemd

Nietsvermoedend trippelde wethouder Rita Weeda van Cultuur vrijdagochtend het Arnhemse stadhuis binnen. Daar trof ze een bonte club journalisten van heinde en verre, die werd toegesproken door Piet Paris (foto). Zij kregen alvast een voorproefje van de Arnhem Mode Biënnale 2009. In haar hand een plastic kledingzak met daarin de speciaal voor haar gemaakte jurk van Spijkers & Spijkers.
Die droeg Rita later die dag bij de officiële opening door prinses Máxima. „Wat een eh... verrassing”, liet de totaal overdonderde Rita zich ontschieten. Of ze dan niet wist dat de wereldpers vrijdagochtend Arnhem aandeed vanwege de modebiënnale? „Eh, nee. Niemand heeft mij iets verteld.”
Zo stond Rita dan toch een beetje in haar hemd. Zo veel voorlichters actief binnen de ambtenarij op het Arnhemse stadhuis. En niemand die op het idee komt om nota bene de wethouder van Cultuur tijdig in te seinen over het feit dat modejournalisten naar haar net bekroonde evenementenstad zouden komen. Even Apeldoorn bellen?
Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten