maandag 9 november 2009

Geelzwart (2)

Het Nijmeegse carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn. De oude garde is gezwicht voor het pleidooi van jongere carna- valsvierders en heeft gebroken met de traditie van de gele sjaaltjes die in ‘Knotsenburg’ gedragen worden tijdens de Herenzitting.
Die gele sjaaltjes namelijk, kleuren zo lelijk bij de zwarte kostuums waarin de heren verschijnen. Dat vinden ze althans in Nijmegen. De sjaaltjes worden daarom rood (de oude stadskleur van Nijmegen).
Vanaf dit jaar hoeft niemand in knotsenburg zich bij de Herenzitting meer te wanen bij een bijeenkomst van de bussinessclub van Vitesse. En misschien dat er dan ook eens wat carnavalssjaaljes worden verkocht.
Er wordt inmiddels gefluisterd dat ook een oplossing wordt gezocht naar de geelzwarte nummerplaten waarmee ook in Nijmegen auto’s zijn uitgerust. Een terugkeer naar het blauwwit van weleer stuit ook op weerstand. De Graafschap, weet u wel.
Burgemeester Thom de Graaf zal straks met angst en beven de sleutel van de stad overhandigen aan prins carnaval. Stel je voor dat die van Knotsenburg hun geelzwarte allergie ook op de rest van de stad gaan botvieren...
Bovenop De Graafs stadhuis pronken trots in goudgeel en zwart de leeuwen van Gelre (foto). En zelfs het officiële wapen van Nimwèège is deels uitgevoerd in het geel en zwart dat ‘op Zuid’ in GelreDome altijd zo hartstochtelijk wordt bezongen door Vitesse-fans.
In aanvulling op de sjaaltjesoekaze zijn bij de Knotsenburgse Herenzitting bier en Apfelkorn in de ban gedaan. Zwarte pakken gecombineerd met goudgeel bier was de carnavalisten ook te veel. Men schakelt over op bessenjenever.
Foto: Bert Beelen
Zie ook: Geelzwart (1)

3 opmerkingen:

  1. En ik had die carnavalvierders nog wel zó hoog zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sssssssssssss aaaaaaaaaaaa iiiiiiiiii ffffffffffff

    BeantwoordenVerwijderen
  3. https://vanallesthuiszijn.nl/beste-snoeischaar
    https://vanallesthuiszijn.nl/beste-hogedrukreinigers
    https://vanallesthuiszijn.nl/beste-stoomreinigers
    https://vanallesthuiszijn.nl/beste-bladblazer

    BeantwoordenVerwijderen