woensdag 25 november 2009

Blauwwit

Het rood-grijze uittenue van Vitesse was spuuglelijk, vonden veel supporters begin dit seizoen.
Totdat bleek dat het een hommage is aan de veteranen van de Slag om Arnhem, met het rood van de Airbornes en het grijs van de brug.
Vitesse speelde er zelfs thuis in, tijdens de 'Airborne-wedstrijd' tegen RKC, en roerde de aanwezige oud-strijders tot tranen.
Dit jaar is de boodschap van Vitesse duidelijker: het blauw-wit van Arnhem komt op de borst.
Hoe? Dat besluit is aan de supporters van Vitesse.
Zij kunnen sinds gisteren via de website van het fandomein Hertogdom stemmen op hun favoriete uitvoering van de tenues van volgend jaar.

Het thuisshirt – dat kán geen verrassing zijn – is het vertrouwde geelzwart in verticale banen. Daar zit het hem in de details: een mouwtje in zwart, in geel, of met strepen, zoals dit seizoen.
Het uitshirt wordt in ieder geval zwart en wordt dus getooid met Arnhems blauw-wit. Horizontaal, verticaal dan wel diagonaal. 'We nemen Arnhem mee naar de uitwedstrijden', heet het bij Vitesse.
Want de club wil zich niet alleen meer laten zien in de stad, de club wil ook in den vreemde de binding met Arnhem uitdragen.

Stemmen kan via: Het Hertogdom

1 opmerking:

  1. Als hommage aan alle Arnhemmers die wit wegtrekken als ze zien hoezeer ze zich blauw betalen aan Vitesse. Ok, voorspelbaar, maar iemand moet de grap maken.

    BeantwoordenVerwijderen