maandag 7 december 2009

Zuid Onzichtbaar

Dat Arnhem-Zuid centraal staat bij Zuid Centraal, moge geen verrassing zijn. Als de keuze gaat tussen een speeltuintje ten zuiden van de Rijn of een speeltuintje ten noorden van de rivier, dan kiest de lokale partij uiteindelijk voor... Zuid.
De Nederrijn loopt als een waterscheiding door de stad, zoals iedere Arnhemmer weet. En Zuid, dat is geen Arnhem. Daar komen de 'Noorderlingen' (zij die zichzelf beschouwen als échte Arnhemmers) alleen als Vitesse in GelreDome speelt. Of Rammstein. Verder zien ze Zuid in Noord niet staan.
Maar laat dat nu net een van de grote kwaliteiten van het zuidelijke stadsdeel zijn. Althans, volgens raadslid Sjoerd Veenstra van Zuid Centraal (foto). Hij deed zijn ontboezeming tijdens een woordenwisseling op de Politieke Maandag over de dijkzone in Malburgen.
Daar komt een rijtje flats te staan met 293 woningen, waardoor Malburgen vanuit de binnenstad meer wordt dan een rijtje bomen achter een dijk.
Maar dat wil Veenstra nou juist niet. "Ik wil de zuidkant van de stad helemaal niet kunnen zien vanuit Noord. Dat je Zuid niet kunt zien, is juist de kwaliteit van dat gebied", aldus het Zuid Centraal-raadslid, dat met zijn stelling alom verbazing oogstte.
Want een half jaar voor de raadsverkiezingen van maart volgend jaar al je kaarten al op tafel leggen, dat is op z'n minst verrassend. De naam van de partij, die volgens mede-fractieleider Nico Wiggers straks zes tot acht zetels gaat halen, wordt naar verluidt binnenkort veranderd. Niet meer Zuid Centraal, maar Zuid Onzichtbaar.
Foto: Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten