woensdag 4 april 2012

Happy people


Schuytgraaf is volgens sommigen een speeltuin van projectontwikkelaars en bestuurders, maar de Arnhemse wijk hééft er ook eentje. Een speeltuin. Speelgaard heet ie en het ding is gezegend met een kabelbaan.
Zo leuk is dat ding dat kinderen uit heel de wijk komen kabelbanen. Ze kraaien het uit van blijdschap, om nog maar te zwijgen van blije ouders die hun kroost luidruchtig aanmoedigen. Kortom: happy people. Helaas. Zeven huishoudens wier achtertuin grenst aan dit speelparadijsje klaagden hun nood bij de gemeenteraad. Als de zon schijnt, hebben ze last van de herrie.
"En we zijn echt geen zure bejaarden, gewoon jonge gezinnen", benadrukte inspreker Peter de Boer, die bovenstaande video liet afspelen. Wethouder Margreet van Gastel gaat er over praten. Wordt wennen voor haar, dat gesprek. Na al die bewoners die klagen over wat er níet is in Schuytgraaf, moet ze nu aan de slag met mensen die niet tevreden zijn met wat er wél is. Terwijl de gebruikers van de kabelbaan juist weer wel blij zijn met wat er wel is. Als dat maar goed gaat.

1 opmerking:

  1. Dat filmpje verteld het hele verhaal, verschrikkelijk die overlast. Dat die mensen daar nog kunnen wonen; je zou er spontaan psychische klachten van krijgen.
    Yo get a life and start living!

    BeantwoordenVerwijderen