woensdag 26 november 2008

Blijven oefenen

Soms zijn wij in De Berenkuil bang om cynisch te worden. Bang, want wij willen niet verzuurd raken. Toen laatst gegrapt werd dat de enige luxe op ons kantoor de Choco de Luxe uit de automaat is, lachten wij in eerste instantie vrolijk mee, maar onmiddelijk vielen we stil. Is dit niet te cynisch?

Gelukkig kregen wij gisteren een e-mailtje van een Wolfhezenaar die de door ons gemaakte foto’s van de sinterklaasintocht in zijn dorp niet zo mooi vond. Hij had eerder enkele door een plaatsgenoot gemaakte foto’s naar de krant gemaild, maar dat leidde niet tot publicatie. In De Berenkuil las zijn berichtje en wist: wij zitten nog lang niet in de cynisme-eredivisie. ‘Zijn jullie nu ook al fotografen?’, mailde de Wolfhezenaar. ‘Goed hoor! En toch vindt Sint de andere beter. Blijven oefenen dus!’ Een compliment aan de schrijver. Het is maar weinigen gegeven in vier korte zinnen een heftig gevoel op te roepen.

Nu nog even uitleggen wat wij met een fototoestel in de handen doen. Sinds kort besteden wij meer en meer aandacht aan de website van onze krant. En dat betekent dat we zelf ook wel eens een paar foto’s maken of een twee minuten durend filmpje (zie het voorbeeld) van een gebeurtenis. Een van de Berenkuilers heeft in een week tijd zeven filmpjes gemaakt (zie hetzelfde voorbeeld), die samen 643 keer werden bekeken. Ach, het is een begin. Ook op de plaatjes valt wel wat aan te merken, maar ze geven in elk geval een aardig beeld van de sinterklaasintocht.

We mailden de Wolfhezenaar terug: ‘Wij vonden de ingezonden foto’s ook mooi, maar hebben toch voor de geplaatste foto gekozen omdat daarop zowel de Sint en de kinderen van voren te zien zijn als de winterse bomen.” Geen greintje cyniscme. Maar pas op, we blijven oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten