dinsdag 25 november 2008

Joop Legerstee is zijn Robbie kwijt

Wat was hij blij met zijn pop Robbie: Joop Legerstee, tot voor kort handelaar in blote en andere boekjes in de Nieuwstad, maar tegenwoordig op de veegwagen in de Arnhemse binnenstad. Joop had Robbie een week of zes geleden gevonden in de Pastoorstraat en 'm als mascotte een plekje gegeven achterop zijn kar. Op 8 november prijkten de bekende Arnhemmer met zijn 'pleegzoon', zoals Legerstee hem noemde, in De Berenkuil. "Hij gaat nooit meer bij me weg", zei hij toen.

Maar inmiddels is dat laatste toch gebeurd. "Robbie is gestolen", vertelt Joop, in zak en as. Het moet afgelopen zaterdag, 22 november, gebeurd zijn in de buurt van de Rijnstraat of de Hoogstraat. "Er liep een man in badjas en op slippers, die had zijn vrijgezellenavond, er waren ook anderen bij", vertelt Joop. "Misschien dat dat clubje mijn Robbie heeft gejat. Het was een waterpoloteam."
Hoe het ook zij: wie Robbie heeft meegenomen, kan hem terugbezorgen bij De Gelderlander, Kadestraat 3, Arnhem. Dan zorgen wij dat Joop zijn pleegzoon terugkrijgt.
Foto: Bianca Spelt/De Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten