maandag 8 december 2008

Rijnpoort ontruimd?

Ken je die van die twee die op vrijdagmiddag in kantoorgebouw Rijnpoort werkten? Wie zou dat nou niet willen, elke vrijdagmiddag lekker vroeg naar huis. Als het geen methylmethacrylaat is die de lucht verziekt (vrijdag 14 november), of een ploffende hoogspanningskabel is (vrijdag 5 december) dan besluiten de bedrijfshulpverleners wel om het pand te ontruimen (vrijdag 26 september).
De regelmaat waarmee de 1200 werknemers op vrijdag op straat staan is zo groot, dat sommigen het niet eens meer schijnen op te merken. Op de site van de Gelderlander ontspon zich een discussie of de exploderende hoogspanningsleiding reden was geweest het pand leeg te laten stromen. Blijkbaar waren niet alle werknemers het pand ontvlucht. Het ontruimingsalarm maakt aan de Groningensingel weinig indruk meer.

Saillant is het wel dat op pakjesavond het personeel van energiebedrijf Nuon en netbeheerder Liander eerder naar huis kunnen omdat voor hun eigen deur (!) een stroomkabel in de hens vliegt...

3 opmerkingen:

  1. Met afschuw las ik dit bericht wat regelrecht iets te niet doet aan de BHV in de Rijnpoort.
    Je verslag klopt aan geen kanten.
    De ontruiming was een gevolg van gas ontwikkeling hoe of wat doet er nu niet toe. De ontruiming na het onwel worden van 10 tallen medewerkers in het gebouw was reden om het gebouw te verlaten. De portier heeft zeer goed gehandeld. Geen 1200 mensen maar 1562 werden ontruimd en alleen enkele afdelingen die op de hoogte waren van de gebeurtenissen konden op hun afdeling blijven omdat deze een gesloten eigen airco systeem hebben met eigen zuurstof zoals de meldkamers veiligheid. Mijn complimenten gaan uit aan de gehele BHV per afdeling en de snelheid binnen 12 minuten dat het gebouw leeg was. En niks lekker vroeg naar huis iedereen stelde zich op en werd geteld.
    Goede eenheid verkeerregelaars en politie en brandweer actie , het is prima verlopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kabel die knalde. Ja dat was uit veiligheid een reden tot ontruiming. De stroom viel uit het was donker in het gebouw. Besloten werd een gedeelte te ontruimen uit veiligheid. Dat is terecht geweest. Het kunnen ook ernstige gevolgen hebben als de algehele stroom uit valt. Denk daar maar eens over na zelf wat is je eigen paniek thuis bij stroom uitval Jumbo.
    Heb jij een zaklamp , kaarsen ,gas uit. CV werkt niet , koelkast vriezer.
    Kinderen overstuur vrouw paniek en de telefoon op netwerk doet het niet NUON niet bereikbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wist jij met de commentaar dat heel Kronenburg ontruimd was dat de verkeerslichten niet meer werkte op het drukke verkeerspunt,Dat UWV en de school er naast ontruimd waren. Dat het belasting kantoor overkant ontruimd werd. Dat de pinautomaten bij de banken het niet deden?

    BeantwoordenVerwijderen