maandag 23 februari 2009

Traantjes van de voorlezers

De presentator had het nog zo gevraagd: „Als jullie niet winnen, dan zijn jullie toch niet teleurgesteld, hè?”. „Neeee!”, klonk het in koor, donderdagavond in de bibliotheek aan de Arnhemse Koningstraat. Maar toen moest de Arnhemse kwartfinale van de Gelderse voorleeswedstrijd voor basisscholieren nog beginnen.
Negen scholieren lieten zich vervolgens van hun beste kant horen, in passages uit boeken van vooral Francine Oomen en Carry Slee. En allemaal maakten ze duidelijk waarom ze tot de beste van hun eigen school waren gekozen. De jury wist al snel: dit wordt een lastige klus. Maar zo’n voorleeswedstrijd is net het echte leven: er kan er maar één de beste zijn.
En alle kinderen zeiden het misschien niet hardop, maar schatten hun kansen zichtbaar hoog in. Logisch, want eigenlijk verdienden ze de overwinning allemaal. Toen uiteindelijk Jill van de Heijenoordschool tot winnares werd uitgeroepen, was zij dus niet de enige die wat traantjes de vrije loop liet. Verliezen, het blijft moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten