vrijdag 20 maart 2009

Ratelband en 't gas


Deze week opende het eerste Arnhemse aardgastankstation. Gemeente, provincie, en natuurlijk het bedrijf dat de vulpunten aanlegt, hadden iedereen uitgenodigd om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

Natuurlijk was er een tent, natuurlijk een buffet na afloop, natuurlijk waren er toespraakjes en natuurlijk had de organisatie bedacht 'het eens anders' te gaan doen. Die blauwe pakken scheuren met hun lease-diesels van opening naar opening. Dan wil je ze iets presenteren waar ze het jaren later nog over hebben.

Dus je wilt een 'leuk' iemand om de elementen aan elkaar te praten. Iemand die ook nog wat met aardgas heeft. Natuurlijk kom je via de denkstap gebakken lucht dan terecht bij.... Emile Ratelband.

Nee, er werd niet over gasgestookte kolen gelopen en nee er werden geen kroketten gefrituurd op aardgas. Maar Ratelband kweet zich verder uitstekend van zijn zware taak, kiepte geheel tegen de mores in een bak T-shirt de zaal deed leuk tegen de pers (hier hou es vast, dan doe je ook es wat nuttigs) en ging heel vrij om met mevrouw de gedeputeerde en meneer de wethouder.

Op de foto's ontbrak de maniakale lach van de posiviteitsgoeroe niet. Het enige waar wij om kunnen lachen is dat Ratelband aan het einde van de dag weer naar huis ging. Veilig naar de andere kant van de Rijn in Huissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten