vrijdag 20 maart 2009

Slaande deuren in het stadhuis


Degenen die maandagavond de moeite namen via internet de debatten van de Arnhemse Politieke Maandag te volgen (en de lijfelijk aanwezigen bij de commissie-Stadsprojecten), waren getuige van een opmerkelijk incident.
Bernard Tilman, die te laat bij de vergadering arriveerde, wilde namens de VVD een opmerking maken, maar voorzitter Gerrie Elfrink wilde hem niet het woord geven omdat René Westra al namens de liberalen had gesproken. „Mijnheer Tilman, ik zet u uit. We hebben in deze commissie één woordvoerder per partij. Geen twee.”
Voor Tilman het sein zijn spullen te pakken en weg te benen, waarna de deur van de commissiekamer met een knal in het slot viel. Boos was hij niet, verzekerde hij even later. „Wel teleurgesteld. Die deur gleed gewoon uit mijn handen. Dat heb ik wel vaker.”
Wat de internetkijker niet zag, was het gesprek dat de twee na afloop van de vergadering in de wandelgangen hadden. De rokers buiten bij de ingang van de Burgerzaal waren daar wel getuige van, al was het een gesprek zonder geluid, becommentarieerd door VVD-fractieleider Margreet van Gastel.
Lichaamstaal spreekt boekdelen: de twee werden het niet eens. Elfrink beroept zich op de regels die de raad heeft afgesproken voor commissievergaderingen. „Dat andere voorzitters dat spelregelboekje niet lezen, daar kan ik niks aan doen.”
Margreet van Gastel vindt in ieder geval dat Elfrink zijn boekje te buiten ging: „Gerrie is door rood gegaan.”


Toegevoegd op 30 maart 2009: zie ook 'Vrede'.

1 opmerking:

  1. Ik ken Gerrie van de SP een fijne gozer goud eerlijk, Bernard Tilman ook trouwens, ken gebeure,enne.... Gerry heeft denk ik ene goed punt, who cares ?
    Maar.............wie horen we stoken op de achtergrond, de VVD fractie voorzitter van Gastel, i.p.v. dat ze ingrijpt en er even heen gaat, neee "die twee hebben echt ruzie" geniet ze hoorbaar , alles wat een faire fractievoorzitter niet moet doen dus.
    Margreet, je bent een goede huisvrouw,doe dat waar je capaciteiten wel liggen,waar je wel goed in bent meid !

    Anno Zijlstra

    http://forum.annozijlstra.nl/viewtopic.php?p=48833#48833

    BeantwoordenVerwijderen