dinsdag 7 juli 2009

Modekerk trekt publiek

Een maand lang trok de Arnhem Mode Biënnale een massa mensen naar de Gelderse hoofdstad. Zo veel, dat er regelmatig een geduldig wachtende rij mensen voor de ingang op de binnenplaats van het Arnhemse stadhuis en bij de zij-ingang van de Eusebiuskerk stond.
Dat is Arrien Sietsma, raadscommissielid voor de ChristenUnie in Arnhem, niet ontgaan. Hij sprak maandagavond van een 'prachtige biënnale' in de commissie Cultuur. "Ik heb lange rijen voor de Eusebiuskerk zien staan", begon hij enthousiast. Om er meteen een dreigende waarschuwing aan toe te voegen: "Maar we hebben ook een inhoudelijk een prachtige Sonsbeek-tentoonstelling gehad, die met een financieel debacle afliep."
Het is duidelijk: de schrik zit Sietsma goed in de benen na het geschuif met de gemeentelijke garantiesubsidie voor Sonsbeek. Dat kostte cultuur-wethouder Rita Weeda haar baan. Sietsma is dus op zijn hoede als het gaat om de garantiesubsidie voor de modebiennale. Hij maakte duidelijk geen cent te veel te willen betalen voor het mode-evenement dat Arnhem nationaal en internationaal als modestad afficheert.
Commissievoorzitter Margreet van Gastel reageerde gevat op Sietsma met de opmerking: "Die lange rijen voor de kerk moeten u goed doen."
Het Christenunie-raadslid moest heel even nadenken, wilde zich niet laten kennen en mompelde iets over 'een inkoppertje'. Sietsma was vervolgens even de draad van zijn betoog kwijt. "Nu brengt u me van m'n a propos."
Kennelijk niet zo bijbelvast, die Arrien.
Foto: ChristenUnie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten