dinsdag 17 november 2009

Blauw

Ieder vak heeft zijn jargon. Bob de Bouwer spreekt in kleuren. Rood staat voor stenen en betekent bebouwing. Blauw is water en groen is... nou ja, groen.
En groen is de kleur die de deelnemers aan het open planproces voor Stadsblokken en Meinerswijk het liefst in het gebied gehandhaafd zien. Rob Gerritsen (foto), voorzitter van de verzamelde Arnhemse watersportverenigingen, wil daar graag blauw aan toevoegen.
De afgelopen periode hamerde hij herhaaldelijk op de belangen van de 1200 mensen in Arnhem die roeien, zeilen en kanoën.
De situatie wordt alleen maar slechter, benadrukte Gerritsen - getooid in rood zwemvest - maandagavond bij de Arnhemse gemeenteraad. De waterscouts van Miguel Pro kunnen in de Nieuwe Haven door de kadeverhoging alleen nog abseilend bij hun bootjes komen.
Gerritsen zette zijn pleidooi kracht bij door achter het spreekgestoelte zijn zwemvest op te blazen. Wie verwachtte dat de watersportman door de gele luchtkussens blauw zou aanlopen, kwam bedrogen uit. Hij kleurde vuurrood.
Foto: Marina Popova

Geen opmerkingen:

Een reactie posten