donderdag 3 december 2009

Ook leuk (2)

De Renkumse wethouder Dirk van Uitert (foto, aan het stuur) heeft zijn weblog ge-update met een overzicht van zijn activiteiten in de afgelopen week. Van Uitert blijkt vogelliefhebber, en dat kwam mooi uit toen hij de jubileumreceptie van vogelvereniging Zang en Kleur in Oosterbeek bezocht. ‘Ik vertelde in mijn toespraak dat ik vroeger van mijn gespaarde zakcenten geen snoep of meccano kocht, maar het liefst rijstvogels, oranjekaakjes, blauwfazantjes of een Japanse nachtegaal’.

Op Arnhem Direct een mooie blog van Paul Arends over het interieur van voormalig Modemagazijn Hendriksen in de Arnhemse binnenstad, gekoppeld aan gevelwerkzaamheden bij de voormalige Blokker: ‘Een herontdekking van een oude stijlkamer uit het begin van de vorige eeuw én de ‘historische’ façade van een toekomstige shopping mall’.

Voormalig Omroep Gelderland-presentator Eric Schuurman gaat op zijn weblog in op de vernietigende recensie in De Gelderlander van de nieuwe roman van ex-columnist Arnold Jansen op de Haar. Schuurman weet ook nog wel iets over de schrijver: ‘Op de dagen dat er van zijn hand weer eens een column in de krant verscheen, zat de schrijver de hele dag zo trots als een pauw bij Dudok aan de leestafel’.

In de feelgood-categorie past het verhaal op Arnhem Direct over de zeven knobbelzwanen die in mei vermoedelijk in de buurt van het Arnhemse hotel Molendal werden geboren. De inmiddels bijna volwassen zwanen zijn daar weer gespot. Volgens een van de reagerende bloggers voor hun vliegoefeningen.

Op Schuytgraaf Online tot slot een schokkende onthulling: Arnhems zuidelijkste wijk behoorde oorspronkelijk tot Arnhem-Noord!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten