zondag 7 februari 2010

Liefde

Het is bekend dat politici in verkiezingstijd tot de wildste dingen bereid zijn om maar zoveel mogelijk stemmen in de wacht te slepen. Tegen de tijd dat de stembusstrijd nadert, schrikken ze er zelfs niet voor terug om met potentiële kiezers in gesprek te gaan.
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart is het politieke dier dan ook regelmatig 'in het wild' te bewonderen. Zoals de twee raadsleden van Pro Arnhem, Martin van Meurs en Ton van Beers, die zich op koopzondag samen met kandidaten Ati Smit en de vers uit Thailand geïmporteerde Anno Zijlstra tussen het winkelende publiek in het centrum van Arnhem waagden.
Van Meurs en Van Beers waren voor de gelegenheid uitgerust met een sandwichbord, wat het lopen wel wat moeilijker maakte. Het duo had nog het meeste weg van een paar waggelende pinguïns.
"Je moet toch wat doen, om aandacht te trekken...", legde Van Beers uit, terwijl Zijlstra nog iemand een foldertje in de hand drukte: 'Pro Arnhem, als je van de stad houdt...'.
Het bewijs voor die slogan is bij dezen geleverd. Als je voor een zetel in de gemeenteraad zo uitgedost de straat opgaat, dan móet dat echte liefde zijn.
Foto: Marco Bouman/De Gelderlander

1 opmerking:

  1. Dat Anno Zijlstra de grootste schadepost voor Pro Arnhem is moge duidelijk zijn, maar zij ondernemen tenminste actie om in de raad te komen.

    Geurtz van Trots op Rita Arnhem heeft de handdoek al in de ring geworpen en zit in een hoekje zijn wonden te likken.

    De grote vraag: 'bij welke partij gaat hij zich nu weer aansluiten?'

    BeantwoordenVerwijderen