maandag 8 februari 2010

Twittertime

Als de redactie van De Berenkuil de zwevende kiezer een tip mag geven: ga twitteren, dan hoor je nog eens wat. Neem nou het debat over de haven in Arnhem.
In interviews in De Gelderlander deden Ine van Burgsteden (CDA) en Margreet van Gastel (VVD) behoorlijk schimmig over hun standpunt. Op 19 oktober stemden ze nog voor het Havenkwartier, maar nu hoefde een haven niet meer zo nodig.
Dat waren nog steentjes in de politieke vijver. Nieuwbakken GroenLinks-leider Sjaak van 't Hof gooide meteen een kei. Hij vindt de haven 'zwak', 'een stuk versiering', liet hij in de krant optekenen.

Aan zijn voorgangster Wieneke de Waard vervolgens de taak om maandagavond tijdens een inderhaast belegd raadsdebat uit te leggen dat het slechts verkiezingspraat van Sjaak van 't Hof was, en dat GroenLinks nog altijd voor een haven is.
Van 't Hof zelf volgt de discussie over dé splijtzwam van de Arnhemse politiek ondertussen met verbazing, blijkt op Twitter. 'Schijn iets losgemaakt te hebben met mijn opmerking dat een haven niet het meest essentiële onderdeel is van het opknappen van Arnhem', noteert hij daar op 5 februari.
Maandagochtend 8 februari schrijft 'sjavah', zoals Van 't Hof op Twitter heet: 'Arnhemse SP wil spoeddebat over 'de haven'. Een gevoelig onderwerp in Arnhem, zo blijkt. Debat hoort thuis in de campagne, niet in de raad'.
Dat worden straks na 3 maart nog fijne debatten met Gerrie Elfrink van de SP. "Het debat over de haven hoort hier te worden gevoerd, in de gemeenteraad, hét democratische forum van Arnhem", betoogde hij immers tijdens het debat.
Ondertussen blijkt, alweer via Twitter, dat er nogal wat lucht zit tussen het standpunt van de huidige GroenLinks-fractie en de partijleden die straks in de gemeenteraad hopen te zitten voor die partij.
David Willemsen, oud-raadslid voor GroenLinks en nummer vier op de verkiezingslijst twittert tijdens het debat, terwijl Wieneke de Waard zich nog in allerlei bochten staat te wringen: 'davidwillemsen vindt het havenplan onzinnig'.

1 opmerking:

  1. De reactie van David Willemsen is op last van de GL partijpolitie, onder leiding van Wieneke de Waard, natuurlijk verwijderd. Gelukkig hebben we de foto's nog. Zie onder andere hier: http://bit.ly/coJK2J

    BeantwoordenVerwijderen