vrijdag 17 juli 2009

Dorpsraad

Vele jaren heeft het geduurd voordat het nieuwbouwplan Warnsborn op het terrein van de voormalige KGL en het Mozaïek College in Schaarsbergen eindelijk wordt gerealiseerd. Die vertraging kwam niet in de laatste plaatst door de kritische opstelling van het machtigste orgaan van de Arnhemse wijk: de Dorpsraad. De plannen waren te groot, te klein, te wit, te zwart, te licht of te donker.
Maar uiteindelijk gingen de bewonersvertegenwoordigers akkoord. Dus toen afgelopen woensdag een bewonersfeestje werd gehouden ter ere van de start van de bouw, dronk de Dorpsraad op uitnodiging van bouwer Schutte bouw een glaasje champagne mee.
Tijdens de toespraak van de directeur van Schutte bouw bleek dat de aanvankelijke aversie van de huidige bewoners van Schaarsbergen tegen het nieuwbouwwijkje zo waar is omgeslagen in enthousiasme.
De Dorpsraad is zelfs blij met de verjonging in de wijk, want ‘de gemiddelde leeftijd werd wel heel hoog’. Enkele oudere bewoners hebben zelfs al aangeboden te fungeren als ‘oppas opa en oma’.
Een geste die met luid applaus werd ontvangen door de toekomstige bewoners.
Benieuwd hoe de sfeer over een jaar of tien, vijftien is. Als die lieve kleuters verveelde hangjongeren zijn worden.
Illustratie: Schutte bouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten