zaterdag 18 juli 2009

Schutters

Zoveel publiek als er zaterdagmiddag was afgekomen op het oefenduel Vitesse-Lokomotiv Sofia (de nummer vijf van Bulgarije) zien de muziekmakers van Schuttersgilde Sint Bavo uit Angeren normaal gesproken niet, dat was wel duidelijk. Of de organisatie was vergeten te vertellen dat de rust tijdens een voetbalwedstrijd doorgaans een minuut of vijftien duurt.
De schutters mochten op het hoofdveld van SV Angeren in de rust het publiek vermaken en aan die doelstelling werd ruimschoots voldaan. Want terwijl de 22 spelers en de scheidsrechter al lang en breed klaar stonden voor de tweede helft, speelde Schuttersgilde Sint Bavo met verve nog even wat popklassiekers.
Eén van de Bulgaarse voetballers werd het te veel. Hij zag de schutters liever gaan dan komen en schoot balorig de wedstrijdbal tussen de blazers. Zelfs dat bracht het gilde niet van de wijs. Onder het toeziend oog van de Bulgaarse doelman marcheerde het korps uiteindelijk onverstoorbaar van het veld. O ja, Vitesse won met 2-1.