maandag 13 juli 2009

Scherm des doods

Het blauwe scherm des doods, ofwel the blue screen of death wordt het wel genoemd. Windows loopt vast en met de computer is niets meer te beginnen.
Burgemeester Krikke had maandagavond aan het begin van de vergadering al gewaarschuwd dat de gemeentelijke computer in de raadszaal last had van de warmte en dat de digitaal weergegeven spreektijd per partij niet helemaal geprojecteerd zou worden zoals het hoorde. Ze had het nog niet gezegd, of een fataal blauw scherm bedekte de muren aan weerszijde van de onlangs geheel geüpgrade raadszaal.
Diezelfde zaal waarin raadsleden via witte kastjes op de bureaus naar de debatten moeten luisteren omdat van de akoestiek weinig deugt. Die zaal waarin in piepschuim een adelaar is gefiguurzaagd vanwege diezelfde geluidsproblemen. Diezelfde zaal waar volgens ingewijden een spelfout in het kinderdagverblijfvloerkleed is geweven.
Op de opmerking dat de foutjes van de zaal voor aardige vulling van de Berenkuil zorgen, richtte een medewerker van de gemeente zijn handen ten hemel en riep uit: 'Maar die hoeft toch niet tot aan de rand toe vol?!'
Foto Harold Schuil/De Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten