donderdag 29 januari 2009

Fanatiek in de zaal

Nogal frustrerend: je bent beter, en toch lukt het niet te winnen. Vitesse weet er sinds zondag alles van. Twee dagen later echter had in Sportcentrum Valkenhuizen een geheel andere derby plaats, waar de technisch en tactisch toch duidelijk betere partij eveneens onrecht werd aangedaan.
Verleden jaar werd de wedstrijd voor het eerst gespeeld: het zaalvoetbalteam van de Arnhemse gemeenteraad tegen de Arnhemse redactie van De Gelderlander. Dat werd toen een klinkende overwinning voor de vrije pers: 12-2 of zo. Makkie dus, dacht De Berenkuilers toen wij dinsdag in onze Juventus/Gelderlander- shirts hal 3 van Valkenhuizen betraden en de beide supporters (één voor elke kant) begroetten.
In de kelders van de lokale politiek (raadscommissies, dat soort clubjes) was echter wat jong talent gescout, waaronder een per ongeluk fabelachtige keeper van – ik meen – GroenLinks. Halverwege stonden wij nog wel met 4-3 voor, maar na een fanatiek uurtje was het toch 5-6 voor de politici onder aanvoering van de onnavolgbare playing coach Martin van Meurs.
Zoals gezegd: een onverdiende uitslag. Berenkuiler Kees, balvaardig en doelgericht als altijd, presteerde het in het laatste kwartier ongeveer achttien keer paal en lat te raken, en wij verdenken de politici er bovendien van een hoekschop te hebben ‘gestolen’. Een onterechte corner waaruit nota bene werd gescoord!
Wij willen gerechtigheid en dus revanche. En als het nodig is om de collega’s extra te motiveren, moeten we daar maar een trofee voor beschikbaar stellen. De Made in Valkenhuizen Bokaal?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten