maandag 26 januari 2009

Recept voor Nicky

Je schaamt je natuurlijk de ogen uit je varkenskop voor die ongelikte barbaren die een piggyhoofd en haringen op de stoep van Nicky Hofs flikkeren. Dapper hoor. Schande ook, en zonde van het goede eten. Nooit geweten dat zogenaamd ludiek ook zo dom kon zijn. Waarom niet de Vitessespeler - met dezelfde ingrediënten - een heerlijke maaltijd aan de deur gebracht? Afgeleverd door vriendelijke mensen die zelf ook in staat zijn met mes en vork te eten (mes houd je rechts vast). En de voetballer en zijn gezin daarna beleefd een fijne wedstrijd gewenst. Dat is ludiek.

Hierbij het gemiste recept:

Zure zult met makreel

Ingrediënten:5 kilogram gewassen varkenskop en schouder, 5 kilogram gewassen kalfsnek, 1 gesnipperde grote ui, 1 citroen in vieren gesneden, water, 2 kilogram varkenslever, foelie, nootmuskaat, suiker, 15 gram zout, 2 gram peper, azijn en witte wijn.

Bereidingswijze: Varkenskop, schouder, kalfsnek, ui en citroen met water begieten tot alles net onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees zolang trekken tot dat het vlees loslaat van het been. Kook de varkenslever tot deze gaar is. Haal het vlees van de kop uit het kooknat en ontdoe het vlees van de beenderen. Maal het vlees samen met de varkenslever. Voeg een hoeveelheid van het kooknat van de kop toe tot een smeuïge massa ontstaat. Meet de hoeveelheid liter zult dat u heeft en voeg per liter ½ theelepel foelie, ½ theelepel nootmuskaat, ½ theelepel suiker, 1 theelepel witte peper, 1 eetlepel zout en 1 eetlepel azijn of witte wijn toe. Laat het geheel nu gedurende 15 minuten zachtjes stoven. Spoel een paté vorm of kleine aardewerk bakjes om met koud water. Vul ze met het zure zult mengsel tot net onder de rand. Laat de zult afkoelen en in de koelkast opstijven.


De makrelen zijn voor uw kat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten