dinsdag 27 januari 2009

SP verwaarloost zelf ook pandje

SP-leider Gerrie Elfrink heeft tijdens de raadsvergadering altijd het hoogste woord. Maar afgelopen maandag raakte hij even uit het veld geslagen. Hij was aan het oreren dat woningcorporatie Portaal en de gemeente de wijk Sint Marten zo schandelijk lieten verkrotten. 'Kijk eens naar uw eigen SP-pandje op de Van Spaenstraat, dat staat er al jaren schandelijk bij', kwam VVD-leider Margreet van Gastel subtiel tussendoor. Daar moest Elfrink even van slikken. 'U probeert mij een hak te zetten, we hebben het hier helemaal niet over ons pandje, u speelt een politiek spelletje', was het enige wat de SP-leider er tegenin wist te brengen. Van Gastel bleef onverstoorbaar: 'Ik vind het je burgerplicht je gevel netjes te houden. Boven hebt u zelf de ramen aan de binnenkant dichtgespijkerd. U moet als politieke partij het goede voorbeeld geven. Doe dat eerst maar eens.'

4 opmerkingen:

  1. Leuk gevonden grap van Van Gastel.
    Maar niet erg sportief.

    De ramen zijn helemaal niet dichtgespijkerd. Zoals op de foto ook is te zien. Laster dus. Bovendien is het pand van Portaal en die heeft aan een hele serie panden al twintig jaar geen onderhoud gepleegd, net als de gemeente met haar panden in de wijk. Daar gingen die vragen van de SP aan het college dan ook over. Maar in de wijk was Van Gastel niet geinteresseerd. Ze gebruikte haar spreektijd slechts om de SP te plagen en dat maakt de humor minder om te lachen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd erg sportief om anoniem te reageren.

    Wel degelijk relevante opmerking van Van Gastel, hoewel zeker niet mijn favoriete partij. Het pand is een zooitje en dat is een keuze althans komt voor rekening van de SP. Als een deel van het pand niet feitelijk wordt gebruikt door de SP, is het haar taak om als eigenaar en/of verhuurder (al dan niet onderhuur voor zover dit weer toegestaan) daartegen op te treden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het pand is dus niet van de SP, maar van Portaal en die heeft het twintig jaar laten verwaarlozen. Spreek hen dus aan en niet de huurder die hier de dupe van is. Het hele pand wordt gebruikt door de SP, zou Gerpbert Priester familie van Van Gastel zijn; zij loog al over dichtgespijkerde ramen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dan is de SP niet erg succesvol in het bewerken van Portaal. In die twintig jaar nooit de kans gezien Portaal aan het werk te zetten? Getuigt niet van daad- en overtuigingskracht.

    BeantwoordenVerwijderen